Brugerne efter DR-dokumentar: Svineriet må ophøre

DR-dokumentaren "Det store svinerige" har fået dr.dk's brugere op i det røde felt.

Svinekuldene er i dag så store, at de danske svinebønder har de mest produktive søer i hele verden. Det betyder at dyret tvinges til at producere langt ud over hvad det er "designet" til. (© DR)

Torsdag aften viste DR1 dokumentaren 'Det store svinerige' om den danske svineproduktion, hvor seerne blandt andet så sammenstuvede smågrise, der får klippet halerne af uden bedøvelse.

Seerne så også, at op mod 25.000 svin hver dag dør som følge af forholdene i staldene.

Skylden - ja den får landbruget, der i højere grad består af store fabriksagtige produktioner.

Og det har fået mange af dr.dk's brugere til tasterne.

Marie skriver:

- Efter dette program har jeg fået øjnene op for de rystende vilkår grise lever under, og vil fremover kun købe økologisk svin eller fjerkræ. Forskeren i bioetik i programmet har helt ret i, at vi forbrugere må tage medansvar og beslutte at købe kød fra dyr, det har haft et værdigt liv.

"De bliver da sindssyge"

Eksperterne mener blandt andet, at effektiviseringen i dansk svineproduktion i alt for høj grad går ud over dyrevelfærden.

Og det har fået brugeren "Svend" til tasterne:

- Jeg bliver så frustreret over, hvad landbruget byder mig, at jeg boykotter svinekød helt, hvis jeg ikke kan købe fritgående. Det er usle levevilkår for svinene. De må da blive sindsyge af at leve så unaturligt og trangt.

Beskylder DR for manipulation

Brugeren Finn Hj. er ikke overrasket over det, han så på DR1 i går aftes:

- En rystende udsendelse, der blot viste det, som vi vidste i forvejen: at der er tale om dyremishandling, medicinmisbrug, miljøforurening - i stor stil.

Der er dog også dem, der beskylder DR for at manipulere i dokumentaren.

Brugeren Frihed Frihed skriver:

- DR var sågar så useriøs og latterlig i deres propaganda-udsendelse, at de viste klip fra "Borgen" som en slags sandhedsvidne! DR er komplet til grin og det er en skandale, at danskerne tvinges til at finansiere produktionen af denne slags ensidige propagandaudsendelser. DR er en skandale og Danmarks største demokratiske problem. Luk DR.

Læs alle kommentarerne fra dr.dk-brugerne her.

Facebook
Twitter