BT ville hjælpe TV-serie men kom til at bringe falsk forside: ”En ufattelig fejl”

Opdigtet BT-forside endte ude i kioskerne og hos abonnenterne i Jylland.

En kvinde læser dages BT, der har en falsk historie på forsiden. Avisen blev trykt ved en fejl og skulle være brugt som rekvisit i en tv-serie. Kvinden på billedet er sløret efter hendes og familiens ønske (Foto: Henning Bagger Scanpix)

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men BT’s forside og et opslag i dag er en falsk nyhed, der skal bruges til en TV-serie.

Det er kun abonnenter i Jylland, der har fået den opdigtede forside og historie. Forsideteksten lyder: ”Nu får hun endelig fred,” og refererer til, at man har fundet et lig af en ung kvinde, men det er en rekvisit til en TV-serie.

Ansvarshavende chefredaktør på BT Michael Dyrby beklager, at man er kommet til at udgive en falsk forside og artikel.

- Det er en ufattelig fejl, og det er beklageligt, siger Michael Dyrby til DR Nyheder.

Fejlen er sket ved, at BT’s redaktion har elektronisk sendt den forkerte forside og artikel til deres trykkeri i Jylland og ikke i tide givet trykkeriet besked, forklarer Michael Dyrby.

Han afviser, at der er tale om et mediestunt, der skal sikre avisen omtale.

- Det er absolut ikke den slags omtale, jeg er interesseret i, at BT får, understreger han og fortsætter:

- Jeg vil personligt skrive en undskyldning til de abonnenter, der har fået den forkerte avis.

Michael Dyrby afviser, at man vil forsøge at samle aviserne ind eller på anden vis trække dem tilbage.

- Nej, for salget af aviserne foregår om formiddagen, og det er slut, siger han og bemærker

- Vi har iøvrigt ikke modtaget mange klager.

I første instans havde BT lagt et billede af den falske forside på deres hjemmeside, siden har de sløret billedet, efter forespørgsel fra familien til pigen på billedet, der er blevet erklæret død.

Den som dræber

Han forklarer, at BT har ønsket at hjælpe et produktionsselskab, der er ved at producere en tv-serie. I serien skal skuespillerne bruge noget avisomtale af en efterforskningssag, og derfor også en fysisk avis, de kunne bladre i.

- Det ville vi gerne hjælpe med, i øvrigt ligesom mange andre medier og aviser gør, siger Michael Dyrby.

Hans medredaktør på BT, Jonas Knud Rathje, skriver i artikel på BT.dk, at det drejer sig om serien ”Den som dræber”. En TV2-serie, der blev sendt i 2011. Den blev ikke forlænget, grundet dårlige seertal.

Viasat offentliggjorde i sidste uge, at man er i gang med at optage nye afsnit af serien.

BT-forsiden, der rummer den falske historie, har også to andre historier. Én om fodboldspilleren Christiano Ronaldo og én om to bands, der skal spille på årets Skanderborg-Festival.

Det er uvist, hvor mange abonnenter og bladkiosker, der har fået dagens falske version af BT. Men alle aviser, der er blevet trykt fra trykkeriet i Vestdanmark, har den falske forside.

Facebook
Twitter