BUPL: Det skal være lettere at være mandlig pædagog

BUPL kender ikke til mange institutioner, der har særregler for mandlige pædagoer. Alligevel synes fagforeningen, at debatten er vigtig.

Det glæder BUPL, at Institut for Menneskerettigheder vil indbringe en sag om særregler for mandlige pædagoger i de danske daginstitutioner (Arkivfoto). (Foto: Claus bech © Scanpix)

Det glæder pædagogernes fagforening BUPL, at Institut for Menneskerettigheder vil indbringe en sag om særregler for mandlige pædagoger i daginstitutionerne for Ligebehandlingsnævnet. Det fortæller BUPL's formand Elisa Bergmann.

- Vi synes, det er rigtigt gavnligt, at vi får prøvet sagen, og at vi en gang for alle får fokus på det her, så det kan blive lettere at være mand i en daginstitution, siger hun.

Ifølge Institut for Menneskerettigheder er det vigtigt at indbringe sagen for Ligebehandlingsnævnet, fordi flere institutioner ifølge instituttet benytter sig af særregler, der bestemmer, at mandlige pædagoger eksempel vis ikke må skifte ble eller tøj på daginstitutionens børn, eller at de som minimum kun må gøre det, når der er en kvindelig hjælper til stede.

BUPL: Vi må ikke begrænse pædagogikken

Ifølge Elisa Bergmann har BUPL dog svært ved at finde institutioner, der har særregler for mandlige pædagoger. Alligevel mener hun, at debatten er vigtigt.

- Det er vigtigt, at mænd ikke føler sig diskriminerede i daginstitutionerne. Det skal være sådan, at man som mand trygt kan uddanne sig til pædagog, og at man ikke oplever, at der er nogle restriktioner, der gør, at man skal handle anderledes over for børnene. Det er vigtigt, at man kan føle sig tryg i sit arbejde, siger Elisa Bergmann.

Hun håber, at sagen kan være med til at opdrage kommunerne til at tage debatten med forældrene og sikre sig, at alle bliver behandlet lige.

- Når vi har med børn at gøre, har vi også brug for at være fysiske med dem, at vi kan tage dem op på skødet, at vi kan trøste dem, når det har brug for det, og at vi kan holde dem i hånden, når det er nødvendigt, fordi vi skal udøve pædagogik, og vi skal sikre, at alle børn trives og udvikles bedst muligt, siger hun.

Facebook
Twitter