BUPL: Sagen om muhammed-tegnerens kone er ikke slut

Pædagogernes fagforening BUPL betragter ikke sagen om muhammedtegnerens kone som afsluttet, selvom Århus Kommune har valgt at omgøre beslutningen og tillade, at Gitte Westergaard vender tilbage til arbejdet.

Muhammedtegneren Kurt Westergaards kone blev af Århus Kommune bedt om at blive væk fra sit arbejde i en børnehave. Siden har kommunen omgjort beslutningen, men det betyder ikke, at sagen er lukket, lyder det fra pædagogernes fagforening, BUPL. (© DR)

Rådmand Louise Gade (V) omgjorde tidligt torsdag kommunens oprindelige beslutning om at bortvise muhammedtegner Kurt Westergaards kone fra hendes arbejde i en århusiansk børnehave.

Men selvom Gitte Westergard nu kan vende tilbage til arbejdet i børnehaven Lille Rygaard i Højbjerg ved Århus, er sagen ikke slut.

Sådan lyder meldingen torsdag formiddag fra pædagogernes fagforening BUPL.

- Vi vil i dag tage kontakt til forvaltningen for at få afklaret, på hvilket grundlag beslutningen blev truffet om at erklære Gitte Westergaard uønsket på hendes arbejdsplads, siger BUPL's lokalformand i Århus, Henning Truelsegaard.

Skuffet over Århus Kommune

Henning Truelsegaard er skuffet over, at kommunen ikke har inddraget BUPL i sagen, og lokalformanden forventer en redegørelse fra Århus Kommune.

- Jeg mener, forvaltningen har lavet en fejl, og jeg er meget skuffet over, at vi ikke er blevet hørt, siger han.

Sagen tog sin begyndelse, da kommunens folk onsdag kontaktede Gitte Westergaard og fortalte, at hun var uønsket i den børnehave i Århus, hvor hun arbejder som tilkaldevikar, skriver Jyllands-Posten.

Uønsket på grund af utrygge forældre

I følge børne- og ungechef i Århus Kommune, Ole Kiil Jacobsen, blev muhammedtegnerens kone slettet fra listen over tilkaldevikarer, fordi flere forældre havde lagt pres på kommunen.

Forældrene var utrygge ved Gitte Westergaards tilstedeværelse i børnehaven efter mordtruslerne mod hendes mand, Kurt Westergaard.

Men det er dog ikke alle forældre, der ønsker Gitte Westergaard væk fra børnehaven, beretter en forælder.

- Jeg er ked af det på Gittes vegne. Jeg synes ikke, at hverken forældre eller forvaltning skal afgøre om børnehaven er et terrormål eller ej. Det skal vi holde os langt væk fra, siger en anonym forælder, som P4 Østjylland talte med i morges foran børnehaven Lille Rygaard.

Grebet forkert an fra forældrenes side

Århus Kommune har tidligere bedt PET vurdere sikkerhedssituationen, og efterretningstjenesten kom frem til, at Gitte Westergaard ikke udgjorde nogen trussel.

Den anonyme forælder har dog forståelse for utrygheden blandt forældrene, men han glæder sig samtidig også over, at Gitte Westergaard nu kan vende tilbage til arbejdet, hvis hun ønsker det.

- Selvfølgelig er det i orden at være bekymret og utryg. Det er jeg da også selv. Men en ting er følelser, en anden ting er, hvordan vi skal håndtere de her ting, siger forælderen og fortsætter:

- Jeg synes, det her er grebet fuldstændig forkert an fra forældrenes side. Jeg er ked af det, og jeg er rystet. Jeg havde aldrig drømt om, at det skulle komme hertil.

Ulovlig afgørelse

Kommunens oprindelige beslutning om at bede Gitte Westergaard om at blive væk fra arbejdet, er blevet kritiseret af politikere og eksperter.

Professor i forvaltningsret, Claus Haagen Jensen, har endda kaldt beslutningen ulovlig og baseret på et usagligt grundlag.

Pædagogernes fagforening er rasende over behandlingen af Gitte Westergaard, som har arbejdet som pædagog i Århus i 25 år. BUPL vil nu sørge for, at affæren bliver fulgt til dørs.

- Sagen er ikke slut, før vi får en redegørelse fra Århus Kommune, siger BUPL's lokalformand i Århus, Henning Truelsegaard.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532dc96a6187a20a446ce1c0http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532dc96a6187a20a446ce1c3

Facebook
Twitter