Buschauffører strejker flere steder

Chauffører i hovedstadsområdet, dele af Sjælland, Nordjylland, Esbjerg og Fredericia har nedlagt arbejdet.

(© DR)

Hvis du plejer at tage bussen på arbejde, er det en god idé at have en plan B i baghånden her til morgen.

Landets buschauffører strejker mange steder, blandt andet mod regeringens plan om at afskaffe efterlønnen - og nye EU-regler, der betyder, at chaufførerne selv skal betale for efteruddannelse.

Strejker i flere byer

På nuværende tidspunkt har chauffører hos Nordjyllands Trafikselskab og Movia i Hovedstadsområdet nedlagt arbejdet. Det samme har kollegerne i Slagelse, Præstø og Stege.

- Vores kunder må indstille sig på, at busserne ikke kommer ud at køre her til morgen, så derfor er de nødt til at finde andre måder at komme på arbejde på, udtaler Movias administrerende direktør, Dorthe Nøhr Pedersen, til Ritzau.

Desuden strejker chauffører i Esbjerg og Fredericia. I Viborg har der tidligere på dagen været meldinger om arbejdsnedlæggelser, men ifølge Midttrafik kører alle busser i regionen som normalt.

Blokade ved busterminal

I hele Aalborg, i Frederikshavn og Hjørring har buschaufførerne nedlagt arbejdet, oplyser Christian Roslev fra Nordjyllands Trafikselskab.

- Det kommer nok til at ramme 20-25.000 passagerer, vil jeg tro. Vi er kede af, at strejkerne berører dem, men på den anden side er vi glade for, at det ser ud til, at det er lykkedes at få informeret de fleste om, at der kunne ske noget her til morgen, siger han til DR Nyheder.

Selskabets chauffører blokerer for de øvrige busser ved Aalborg Busterminal.

Det betyder, at man som passager ikke kan forvente at komme med Aalborg by- og metrobusser, og at busser til og fra Aalborg Busterminal også vil være påvirket og efter al sandsynlighed ikke vil køre, skriver Nordjyllands Trafikselskab på sin hjemmeside.

Rejsegarantien opretholdes

Hos Movia oplyser Dorthe Nøhr Pedersen, at man indtil videre opretholder den normale rejsegaranti.

Det betyder, at kunder, der venter forgæves på en bus i mere end 20 minutter, kan tage en taxa og få udgiften refunderet - dog maksimalt 300 kroner.

Arrivabusserne på Fyn kører indtil videre efter planen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter