Busserne i Lemvig bliver gratis

Fra i dag kan man gratis tage bussen i Lemvig Kommune. Det sker som led i en forsøgsordning, som kommer til at vare et år.

Kommunen regner med, at besparelser går lige op med mistede billetindtægter. (Foto: Mads Damm © DR Midt&Vest)

Fra i dag slipper borgerne i Venstre-kommunen Lemvig for at betale, når de tager bussen. Den er nemlig gratis for alle i en forsøgsperiode på et år, skriver Information.

Det er endnu uvist, om ordningen med gratis offentlig transport kan betale sig. Foreløbigt har Lemvig ikke hævet trafikbudgettet for 2008, og politikerne regner med, at administrative besparelser går lige op med mistede billetindtægter.

Fri for billetter

Forsøget blev sat i gang, da man i kommunen skulle i gang med at udstede de årlige gratis buskort til kommunens mange skolesøgende børn. Og da størstedelen af de borgere, som bruger busserne, i forvejen får betalt deres transport, bliver det nu gratis for alle.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Lemvig Kommune, Jørgen Nørby, glæder sig til, at kommunens borgere fra i morgen kan køre gratis i byens busser.

- Vi vil gerne være fri for at udstede billetter til folk, fordi administrationen er så dyr, at det går lige op med de indtægter, vi har på billetsalg, siger Jørgen Nørby.

Facebook
Twitter