Butikschef: Jeg ved ikke om vores overvågning er ulovlig

Politiet har ikke sagt noget om, hvorvidt overvågningskameraet i Camilla Lyons' butik filmer ulovligt, siger hun.

Camilla Lyons er butikchef i tøjbutikken Desigual, der ligger på Strøget i København. Ét af butikkens videokameraer fangede Omar El-Hussein tilbage i februar sidste år, hvor han dræbte to personer. (© dr)

Overvågningskameraet i tøjbutikken Desigual på Købmagergade i København var ét af dem, som politiet brugte i efterforskningen af terrorhændelserne i februar sidste år.

Det var kameraet midt i butikken, som havde fanget Omar El-Hussein på linsen, da det filmede ud mod gaden.

- Jeg ringede selv til politiet og sagde, at vi måske havde noget materiale, de kunne bruge, forklarer butikschef Camilla Lyons.

Dokumenter, som DR Nyheder har fået indsigt i, viser, at 75 procent af de flere hundrede overvågningskameraer, som bidrog til politiets efterforskning, overvågede ulovligt.

Camilla Lyons er ikke klar over, om hendes overvågningskamera filmer ulovligt.

- Overhovedet ikke. Det vidste jeg slet ikke, men det var også et sikkerhedsfirma, der satte det op, så jeg går ud fra, at de kender reglerne, forklarer hun.

Politiet har heller ikke nævnt noget om, at overvågningskameraet skulle optage ulovligt. De var kun glade for at få alle informationerne, fortæller hun.

Camilla Lyons var også selv glad for at kunne hjælpe, men forklarer, at butikken ikke har nogen interesse i at overvåge ude på gaden.

- Vi har ingen intentioner om at skulle filme folk på gaden overhovedet. Vi vil bare rigtig gerne have, at vi passer på vores egen butik og varerne, siger hun.