Tema Årsdag for terror i København

Bydelsmødre om antiradikalisering: Mødrene er vejen til børnene

Flere mødre med anden etnisk baggrund er gået sammen for at hjælpe nye indvandrere og flygtninge i Danmark.

Organisationen Bydelsmødre, der rækker ud efter isolerede kvinder, holder her møde i København. (Foto: Dr)

Mødrene og et godt familieliv er en af de afgørende faktorer, hvis man skal undgå, at børn og unge radikaliseres eller i værste fald ender som voldelige ekstremister.

Sådan lyder det fra landsorganisationen Bydelsmødre, der med samtaler og arrangementer rækker ud efter isolerede kvinder i belastede boligområder.

- For os handler det meget om at styrke mødrene og give dem den viden og det netværk, de har brug for, så de kan blive stærke mødre og på den måde hjælpe deres børn bedst muligt, siger chefkonsulent i organisationen Bydelsmødre, Mai-Britt Hougaard Jeppesen.

Årsdag for terror i København

Den 14. februar 2016 er det et år siden det værste terrorangreb på dansk jord i nyere tid. Ved et angreb i Krudttønden på Østerbro blev en civil mand dræbt og fire betjente såret. Senere på natten slog gerningsmanden til mod synagogen i Krystalgade, hvor en frivillig vagt blev dræbt og to betjente såret. Nogle timer senere blev gerningsmanden selv dræbt under en skudveksling med politiet.

Gå til tema

Med det budskab lægger hun sig på linje med en ny rapport fra Trygfonden og analysevirksomheden Certa. Den konkluderer, at de nære relationer i lokalmiljøet er afgørende, hvis man skal undgå, at unge radikaliseres eller i værste fald ender som voldelige ekstremister.

- Når man er meget isoleret, skaber det en usikkerhed, der gør, at det bliver svært at bakke sit barn op i forhold til, hvordan man er barn i Danmark. Og så kan man blive bekymret for, om de børn bliver ofre for nogle af de radikaliserede grupper, siger Mai-Britt Hougaard Jeppesen.

Der er knap 40 grupper af bydelsmødre fordelt i hele Danmark. De taler 54 forskellige sprog og repræsenterer 41 nationaliteter.