Byrådspolitiker anklaget for drabsforsøg på kvinde og angreb på barn

Drabsforsøget skete i foråret 2018, hvor politikeren trængte ind i kvindens hjem med en økse.

Politiet anholdt den 41-årige René Kauland allerede 11. maj 2018. Siden har han siddet varetægtsfængslet og er nu tiltalt for drabsforsøg. Sagen mod ham begynder i marts. Foto: Steven Knap, BYRD.

Den 41-årige byrådspolitiker fra Venstre i Greve, René Kauland, er tiltalt i en voldsom sag om drabsforsøg, hvor politiet mener, at han har forsøgt at dræbe en kvinde med en økse.

Angrebet skete i foråret sidste år – natten mellem den 10. og 11. maj i et hjem i Greve.

Allerede om formiddagen samme dag blev René Kauland anholdt, og dagen efter blev han varetægtsfængslet.

Her nedlagde Retten i Roskilde navneforbud i sagen, men det er blevet ophævet nu forud for straffesagen mod ham, der begynder den 6. marts.

René Kauland blev valgt til Greves byråd ved kommunalvalget i efteråret 2017, og han har siddet som formand for kommunens Skole- og Børneudvalg, indtil han gik på orlov i midten af maj sidste år.

- René Kauland er ikke længere ansat i Greve Kommune. Han er fortsat byrådsmedlem, så længe han er valgbar, lyder meldingen i dag fra kommunens presseafdeling.

Hans navn er fjernet fra Greve Kommunes oversigt over byrådsmedlemmer.

Selv nægter René Kauland sig skyldig i anklagerne.

I kommunen var han ansat som chefkonsulent.

Politi: "Særdeles brutal sag"

Da sagen kom frem, beskrev politiet overfaldet som et særdeles brutalt og voldsomt drabsforsøg, der skete med en økse. Politiet oplyste også, at kvinden på et tidspunkt var i livsfare.

Manden brød ifølge tiltalen ind i kvindens hjem midt om natten, mens hun lå og sov ved siden af sin datter i soveværelset. Han og kvinden kendte hinanden, men politiet har ikke villet oplyse deres relation.

Anklagen lyder, at manden slog kvinden i hovedet og på kroppen med et tungt "slagvåben", så hun fik flere brud på arme og ben. Det fremgår også af tiltalen, at kvinden fik skader på hovedpulsåren, og at overfaldet skete ”for at dræbe”.

Derudover skal han have slået den tiårige datter i ansigtet – noget anklagemyndigheden betegner som legemsangreb "af særlig rå, brutal og farlig karakter."

Da sagen kom frem, bad politiet om offentlighedens hjælp til at finde gerningsmandens tøj, kondisko og en elefanthue, som man mente, at gerningsmanden havde smidt i nærheden af kvindens hus.