Byrådspolitiker dømt for brud på tavshedspligt

Byrådsmedlem i Hjørring Per Larsen (K) blev i dag i Aalborg Byret kendt skyldig i at have lækket fortrolige oplysninger til pressen. Per Larsen havde erklæret sig uskyldig, men retten valgte at følge anklagemyndighedens krav om 20 dagbøder af 400 kroner.

Byrådsmedlem i Hjørring Per Larsen (K) blev i dag i AalborgByret kendt skyldig i at have lækket fortrolige oplysninger tilpressen. Per Larsen havde erklæret sig uskyldig, men det så rettenstort på og valgte i stedet at følge anklagemyndighedens krav om 20dagbøder af 400 kroner.

Hændelsen fandt sted i oktober 2000, da Per Larsen varamtsrådsmedlem i Nordjyllands Amt. På det tidspunkt fikDR-journalist Birgit Rostrup adgang til fortrolige dokumenter fraamtet, der i detaljer omhandlede to drenge, som var anbragt påinstitutionen Solhaven i Farsø.

Hendes besiddelse af dokumenterne blev opdaget af ansatte påSolhaven i forbindelse med et interview. Efterfølgende blev PerLarsen anklaget for at være bagmand til lækket, fordi papirerne varadresseret til ham, og fordi han på det tidspunkt kritiseredeamtets udgifter i forbindelse med børn på institutioner.

Per Larsen har nægtet at have overleveret dokumenterne og harfremført, at han ikke er den eneste, der har haft adgang tilpapirerne. Derfor har han udbedt sig betænkningstid med hensyn tilat anke dommen.

Landsretten har tidligere bestemt, at journalisten BirgitRostrup ikke behøvede at vidne af hensyn til journalisters ret tilat beskytte kilder.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk