Byret: E-mails til Lars Løkke og Støjberg er terror

Psykisk syg mand begik terror, da han skrev hårde ord i e-mails, breve og på Facebook med trusler om terror.

Mailene blev sendt en nat i juni fra Glostrup Psykiatrisk Center, hvor den psykisk syge mand var indlagt. (Foto: JEPPE MICHAEL JENSEN © Scanpix)

To e-mails til Lars Løkke Rasmussen (V) og Inger Støjberg (V) kunne skræmme befolkningen i alvorlig grad og var derfor terror.

Det fastslår et nævningeting i Retten på Frederiksberg mandag i en straffesag mod en 32-årig psykisk syg mand.

"Vid at det i så med Omar kun er begyndelsen," skrev manden blandt andet og henviste til Omar el-Husseins drab og drabsforsøg ved Krudttønden og synagogen i København.

"Gør jer klare til at blive slagtet i jeres gader, ved at blive kørt ned, skudt ned og sprunget i luften," skrev han også.

Mailene blev sendt en nat i juni fra Glostrup Psykiatrisk Center, hvor han var indlagt.

Desuden betegner retten to opslag på Facebook også som overtrædelse af en af straffelovens bestemmelser om terror.

Men to andre opslag er ikke den type lovovertrædelse, som anklagemyndigheden mente. "Terror er en pligt", er således ikke terror i sig selv, men en sympatitilkendegivelse, som er strafbar ifølge en anden og omdiskuteret paragraf, lyder det.

Manden selv har nægtet sig skyldig.

- Jeg var bare en syg mand, har han forklaret.

- Jeg har ingen våben eller noget, tilføjede han forleden under afhøringen.

Men han har vedgået, at han ideologisk har næret sympati med blandt andre Islamisk Stat og med Said Mansour, ligesom han er modstander af demokrati.

/ritzau/

  • Den 32-årige er født i Moskva. Ifølge forsvareren er han statsløs.

  • I en tidligere straffesag om terrorytringer blev han af Højesteret frifundet for udvisning af Danmark. Men anklagemyndigheden forlanger også denne gang udvisning.

  • Sagen fortsætter mandag eftermiddag. Her vil anklager Anders Larsson og forsvarer Peter Hjørne komme med indlæg om sanktionen og om udvisning.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter