Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Camilla Plum: Landbrugspakken vil få ukrudtet til at eksplodere

Brændenælden vil stortrives, når landmændene får lov til at gøde mere, lyder det fra den økologiske landmand.

Camilla Plum driver et økologisk landbrug og er forarget over landbrugspakken. Her laver hun rødkål på gammeldags manér. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Udmelding fra Camilla Plum er klar:

- Ukrudtet vil begynde at vokse helt vildt, når landbrugspakken giver landmændene lov til at sende mere gødning ud i vores omgivelser. Planter som brændenælden vil stortrives, siger hun.

Camilla Plum driver det økologiske landbrug Fuglebjerggaard i Helsinge, og ifølge hende vil udfordringerne med at tæmme naturen og opretholde de traditionelle dyder blive vanskeligere, hvis de konventionelle landmændene i hendes nabolag får lov at gøde mere.

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

- Den mere sarte og oprindelige natur vil bukke under. Vi vil få en kunstig flora, siger hun og fortsætter:

- Det er højst besynderligt, at mennesker, der omgås naturen og dyr til daglig, simpelthen ikke får den tanke, at vi skal passe på vores omgivelser.

Det er ikke en nyhed, at der kan være modstridende interesser mellem de konventionelle og økologiske landmænd. Landbrugspakken, som i dag er til afstemning i Folketinget, får dog Camilla Plum til undre sig ekstra meget.

- Det er fuldstændigt gak, gak, det der foregår inde på Christiansborg lige nu. Vi økologer tror, at det er en dårlig aprilsnar. Det, vi har kæmpet for at opnå, bliver slettet, og vi bliver bombet 30 år tilbage, siger hun.

Hun efterlyser flere videnskabelige beregninger og frie udmeldinger fra forskere i debatten om landbrugspakken.

- Vi kommer alle til at mærke konsekvenserne. Også de konventionelle landmænd og deres efterkommere, siger hun.

- Det er fuldstændigt gakgak, det der foregår inde på Christiansborg lige nu. Vi økologer tror, at det er en dårlig...

Opslået af DR Nyheder på 25. februar 2016