Camping i Danmark hitter: Familien Lomholt droppede 10 uger i Sydøstasien og købte en campingvogn

Lukkede grænser får flere danskere til at tage på campingferie i Danmark.

Henrik Lomholt med sine to børn hygger i forteltet af deres nye campingvogn. (Foto: © Henrik Lomholt, Henrik Lomholt)

Kan vi komme på sommerferie i udlandet? Kan udenlandske turister komme på ferie i Danmark?

Uvisheden, om hvordan coronavirus vil påvirke sommerens planer, har givet mange bekymringer hos de erhverv, der hiver en stor del af årets omsætning hjem i sommermånederne.

Men nu lysner det for campingbranchen, for det ser ud til, at danskerne har vendt deres ferielystne blikke mod telt, campingvogn og grillkul i hjemlandet.

Et af de steder, hvor de mærker en stor interesse for at holde camping og teltferie, er hos Skyland Beach Camp på Kattegat Strand Camping i Øster Hurup. Her holder 3.000 unge efter planen teltferie i uge 27 og 28.

- Der er plads til 3.000 begge uger. Første uge er halvdelen af pladserne booket, og i anden uge er der allerede mere end 2.000 bookinger, siger arrangør Bjørn Pedersen.

Og den mængde bookinger er han særdeles godt tilfreds med. Skyland Beach Camp skulle nemlig have været en decideret festival med koncerter og vandsport, men de planer satte coronaen en stopper for. Og de lukkede grænser fik de unge fra udlandet til at melde afbud.

- Så det er skønt, at der er så stor opbakning til vores ungdomsferiekoncept i stedet, siger Bjørn Pedersen.

I stedet for festivalstemning er der lagt op til hyggelig campingferie for de unge på første udgave af feriekonceptet, Skyland, ved Øster Hurup. (Foto: © Skyland, Skyland)

Usikkerhed om grænseåbning giver mange bookinger

Hos Dansk Camping Union (DCU), hvor 22 campingpladser er organiseret, meldes der også om en ualmindelig stor interesse fra danske campister.

Men selv om unionens hjemmeside har 42 procent mere trafik i forhold til samme tid sidste år, og der er en stigning i antal medlemmer og bookinger, så har DCU-formanden Anne-Vibeke Isaksen, stadig en lille bekymring.

- Vi er ikke helt sikre på, om den øgede interesse fra danskerne er nok til at mætte manglen på udenlandske gæster.

En af de campingpladser, der har oplevet en stigning i antallet af bookinger, er DCU Camping Gjerrild Nordstrand. Her er der fuldt booket i Kristi himmelfartsferien, og pladserne er også tæt på fuldt booket i hele juli måned.

Og der tegner sig et klart billede af, hvorfor de mange bookinger viser sig netop nu.

- Når jeg spørger folk om, hvorfor de er endt hos os i år, så fortæller mange, at de skulle have været ved Gardasøen i Italien eller i Kroatien, men på grund af coronavirus har de valgt at blive i Danmark, siger lejrchef Jette Berthelsen.

Også hos en anden af Danmarks store campingorganisationer ser man en tydelig fremgang, når det kommer til det danske publikum.

- Der er flere danske bookinger, end vi normalt ser. Folk er usikre på, om grænserne når at blive genåbnet inden sommer, siger direktør Jens Brendstrup.

Det er særligt campingpladser på Bornholm, Vestkysten, Sønderjylland og Østjylland, der er populære.

Familien Lomholt tilbringer hele sommeren på camping i Danmark

En af de familier, der optager plads på de jyske campingpladser denne sommer, er familien Lomholt.

Der stod ellers Malaysia, Singapore og Filippinerne på familiens sommerferieplaner, men det satte coronavirus en stopper for.

- Vi skulle have været på Filippinerne allerede nu, men det blev som bekendt ikke til noget. Nu må vi få det bedste ud af det, siger energiingeniør Henrik Lomholt.

Ægteparret Lomholt og parrets to børn på fire og seks år havde rykket ti uger ud af kalenderen for at holde en ferie for livet. Det skulle have været i Sydøstasien, men nu er planerne ændret.

Coronaen fik dem nemlig ikke til at udskyde ferien, for den skulle gerne foretages inden det ældste barns skolestart.

- Vi vil gerne give børnene den oplevelse, mens de er små, uden det går ud over skolen, siger Henrik Lomholt.

Nu får børnene i stedet en oplevelse i Danmark. Familien har solgt deres hus og købt en lejlighed og en campingvogn.

- Det er en beslutning, der har været undervejs længe. Nu gav det så mening, siger Henrik Lomholt.

Familien har nu været på ferie i 14 dage, og forude venter endnu otte ugers camping mere - primært med ophold på Djursland, Læsø, Skagen og i Silkeborg.