Camping i stiv kuling: 'Hvis et fortelt kan holde til Vestkysten, kan det holde til alt'

Flere gæster end normalt forlod campingferien før tid, da DMI varslede storm.

Flere fortelte røg sig en tur på Børsmose Strand Camping, og det var samme var tilfældet på Nibe Camping (billedet) ved Limfjorden. Ved Limfjorden blev der målt vindstød af orkanstyrke med 34 meter i sekundet. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

- Jeg har sovet godt i nat. Jeg vågnede kun, fordi katten vækkede mig. Den ville gerne ind.

Det fortæller Martin Petersen, der er lejrchef på Børsmose Strand Camping, der ligger helt ude ved den forreste klitrække på Vestkysten vest for Varde.

Der var nu gæster på pladsen, som har taget deres forholdsregler.

I går tjekkede en tredjedel flere gæster ud end normalt, og også i dag har campisterne sivet lige så stille.

- Der er flere end normalt, der tjekker ud i dag end på en normal fredag. Nogen skulle alligevel have været hjemme i morgen, og så tænker de, at en dag fra eller til ikke gør den store forskel – vejrudsigten for weekenden er heller ikke for god, siger Martin Petersen.

Det var ellers her, at DMI i går varslede stormen Johanne med vindstød af orkanstyrke. Helt så slemt blev det ikke, men flere steder langs den jyske vestkyst er der i morgentimerne målt vindstød af stormstyrke.

Andre steder i landet er der målt det, som meteorologerne kalder hård kuling.

Dårligt vejr i weekenden

Men der skal som bekendt mere end en smule kuling og vindstød af stormstyrke til at tage pippet fra ejere af jyske campingpladser.

  • Væltede træer ved Jesperhus Feriepark. Privatfoto
  • Grå skyer over Vesterhavet i morges. Foto: Martin Petersen.
  • Stormen Johanne ved Vorupør ved vestkysten. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)
  • Stormen Johanne ved Vorupør ved vestkysten. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)
  • På Nibe Camping har blæsten fået fat i flere fortelte på campingpladsen. (Foto: henning Bagger © Scanpix)
  • På Nibe Camping har blæsten fået fat i flere fortelte på campingpladsen. (Foto: henning Bagger © Scanpix)
  • Den lille Egholmsfærge melllem Aalborg og øen Egholm ved Aalborg kæmper sig vej gennem bølgerne fredag morgen. (Foto: henning Bagger © Scanpix)
1 / 7

- To til tre fortelte er røget og et enkelt tomandstelt. Så det er gået fint, siger Martin Petersen, der overnattede i privaten på campingpladsen.

- En af vores stamgæster, som er tysker, havde lige købt et nyt fortelt, da de kom for 14 dage siden. Men det gik i stykker i nat.

- Vi joker med, at hvis et fortelt kan holde til vestkysten, så kan det holde til alt. Så måske skal han købe et, der er lavet i Danmark næste gang, siger Martin Petersen.

Tager det i stiv arm

Hos Vejers Familie Camping er et enkelt telt bukket under for blæsten, og i Jesperhus Feriepark på Mors ånder alt også fred og ro trods vindstød af orkanstyrke.

- Vores gæster tager det i stiv arm, og heldigvis er ingen kommet noget til i stormen, siger direktør Peter Overgaard.

De voldsomme vindstød væltede nogle træer og enkelte telte. Og så skal der ellers samles løse grene op på pladsen, fortæller direktøren, imens det stormer ned i telefonen.

Et af de steder, hvor det kraftige blæsevejr har været rigtig hård, er ved Rønbjerg Huse ved Limfjorden. Her blev der målt vindstød af orkanstyrke med 34 meter i sekundet.

I Hirtshals aflyste de to færgeselskaber Colorline og Fjord Line afgange til Norge på grund af den voldsomme vind, og DSB og Arriva valgte af aflyse flere togafgange i Jylland.

Facebook
Twitter