Campylobacter i næsten alt importeret fjerkræ

17 ud af 20 pakker fjerkræ importeret fra udlandet er inficeret med campylobacter. Det viser en test, som DRs 21 Søndag har fået foretaget. 50.000 blev sidste år syge af campylobacter.

17 ud af 20 pakker importeret fjerkræ importeret er inficeret med campylobacter. Det viser en test, som DRs 21 Søndag har fået foretaget på Fødevarestyrelsens mikrobiologiske laboratorium hos Fødevareregion Øst i Ringsted.

- At vi undersøger 20 prøver og finder 17 positive, det finder jeg noget overraskende, siger dyrlæge på mikrobiologisk laboratorium hos Fødevareregion Øst, Arne Kongsted.

10 supermarkeder

21 Søndag har testet 20 pakker tilfældigt udvalgt fjerkræ importeret fra udlandet og 20 pakker tilfældigt udvalgt fjerkræ fra Danmark. Kødet er købt i 10 forskellige supermarkedskæder.

Testen viser, at 17 ud af 20 pakker importeret fjerkræ er inficeret med campylobacter. Fire ud af 20 pakker af det danske fjerkræ er forurenet med campylobacter.

Mange går ikke til læge

Sidste år blev op mod 4000 mennesker registreret syge af campylobacter i Danmark. Tallet dækker kun de syge danskere, som Statens Serum Institut registrerer. Instituttet skønner, at det reelle tal er 10-20 gange højere, fordi mange ikke går til læge. Omkring 50.000 danskere skønnes altså at blive syge af campylobacter hvert år.

- Vi kan se, at campylobacter i de seneste mange år har været klart den hyppigste årsag til en bakteriel mavetarminfektion hos mennesker. Og langt de fleste af de her tilfælde er fødevarebårne, siger overlæge Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut.

Facebook
Twitter