Carina får erstatning på en halv million

Carina Melchior får nu erstatning på 552.000 kroner, oplyser hendes advokat til DR Nyheder.

Carina Melchior har nu fået erstatning for de mén og gener hun har fået efter behandlingen, hvor lægerne erklærede, at hun ville hjernedø. (© DR)

Den nu 21-årige kvinde Carina Melchior, der er kendt fra dokumentaren 'Pigen der ikke ville dø', får nu erstatning på 552.000 kroner. Det oplyser hendes advokat Niels Fjeldberg til DR Nyheder.- Carina har fået en skønsmæssig erstatning på 552.000 kroner, og det dækker de mén og det erhvervsevnetab, hun har fået, siger han.Det er Patientforsikringen, der har tildelt Carina Melchior erstatningen.- I afgørelsen står der, at man ikke kan sige med sikkerhed, hvad der skyldes færdselsuheldet, og hvad der skyldes den manglende behandling på sygehuset. Men fordi der er tale om en klar fejl, laver man tvivlen komme patienten til gode, siger Niels Fjeldberg.Advokat: Et rimeligt beløbI efteråret 2011 kørte Carina Melchior galt, og hun blev lagt i koma. Lægerne vurderede, at Carina Melchior ville hjernedø, og derfor slukkede de for hendes respirator og stoppede behandlingen.Men så begyndte pigen at røre på sig, og her et år efter, da DR Nyheder interviewer hende, laver hun mad i sine forældres køkken.

Carinas advokat er tilfreds med den afgørelse, som Patientforsikringen har givet Carina.- Det er ret og rimeligt, men jeg vil ikke kommentere på beløbet. Det kan man altid diskutere, men nu er der sat et foreløbigt punktum, og så må vi se, om regionen har tænkt sig at gøre mere ved det her.Et plaster på såretCarina har i to år været under intensiv genoptræning. Da hun vågnede fra sin koma kunne hun hverken tale eller gå. Men i dag kan hun både løbe og hun er i gang med en uddannelseHvad betyder erstatningen for Carina?- Carina holder sig lidt i ly i dag. Det er selvfølgelig et plaster på såret, men hun render ikke jublende rundt, for et ødelagt liv kan ikke gøres op i penge, siger Niels Fjeldberg.Det er regionen, der skal betale beløbet til Carina Melchior, oplyser han.Tidligere mandag kom det frem, at den læge, der har behandlet Carina Melchior bliver sigtet for ikke at leve op til sine forpligtelser som læge og for brud på autorisationsloven.

Facebook
Twitter