Carlsberg trækker øl tilbage: Pas på glasskår i din pilsner

Øllene i glasflasker er solgt i hele landet

(Arkivfoto). Tjek udløbs- og produktionsdato på dine øl, før du drikker den. Denne kasse har plads til 24 flasker, men de øl, der kan være glasrester i, kommer i 30-flaskers kasser. (Foto: © kristian Juul Pedersen, Scanpix)

I denne weekend går vi ind i december og tager derved hul på julefrokostsæsonen.

Hvis du er blandt dem, der regner med at fejre med en øl, så skal du tjekke flaskens etiket grundigt, inden du tager den første slurk.

Carlsberg tilbagekalder nemlig et stort parti Carlsberg Pilsner i glasflaske, fordi der kan være små stykker glas og papirrester i øllene, oplyser Fødevarestyrelsen.

Øllene er solgt i hele landet i kasser à 30 styk. Hos Carlsberg opfordrer de forbrugerne til at tjekke køleskabene derhjemme.

- Vi har allerede fået trukket langt de fleste tilbage, men der er altså nogle butikker, hvor de mangler, så de kan være solgt til forbrugerne. For en sikkerheds skyld anbefaler vi forbrugerne at gå tilbage i butikken og få en ny kasse, siger Kasper Elbjørn, pressechef hos Carlsberg.

Kasper Elbjørn oplyser, at glasstykkerne er så små, at det ikke er sikkert, man lægger mærke til dem. De kan dog stadig gøre skade på mund, svælg og tænder, og derfor skal man ikke drikke øllene.

De øl, det drejer sig om, er produceret mellem den 5. oktober og den 16. oktober. Sidste anvendelsesdato er den 12. juli 2019.