Carsten Hansen opgiver akut-garanti

Carsten Hansen bryder flere dages tavshed og svarer igen på kritik for at have givet en skriftelig garanti

Carsten Hansen siger, at han ikke mere kan garantere akut-funktionen på Svendborg, men at den sagtens kan bestå. (Foto: Lars Svankjær)

Den socialdemokratiske minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, har ikke fortrudt sit valgløfte om at bevare akutfunktionen på Svendborg Sygehus.

Det siger han torsdag aften i et interview med TV 2/FYN.

- Jeg har ikke fortrudt denne garanti, lyder det fra ham.

Massiv kritik

Ministeren har ellers i de seneste dage været udsat for massiv kritik fra egne rækker og fra vælgere, efter at det kom frem, at den nye regering ikke med sikkerhed kan overholde løftet om at bevare akutfunktionen på Svendborg Sygehus.

Det var ellers et løfte, som Carsten Hansen gav skriftligt, og som han gentog flere gange i valgkampen.

I de seneste dage har Carsten Hansen ikke ønsket at lade sig interviewe om sagen, men torsdag brød han tavsheden.

Kan intet garantere

Han forklarer, at akutfunktionen efter hans mening stadig kan blive bevaret, fordi der er en politisk proces i gang mellem regeringen og Region Syddanmark.

Til Fyns Amts Avis siger Carsten Hansen dog, at han ikke længere kan garantere, at Svendborg Sygehus bevarer sin akutfunktion.

- Jeg mener stadig, at en akutfunktion på Sydfyn vil være det bedste for borgerne, men der kører nu en politisk proces mellem Sundhedsministeriet og Region Syddanmark, som jeg ikke ved, hvor ender henne, siger Carsten Hansen til Fyns Amts Avis.

Facebook
Twitter