CBS: Studerende kan arbejde 10 timer om ugen

Man kan ikke leve på en SU, viser ny undersøgelse - men for meget arbejde går ud over studiet, siger CBS.

Hvis du studerer på en videregående uddannelse, og føler, at din SU forsvinder som dug for solen hver måned, er du ikke alene.

En ny undersøgelse foretaget af Nordea viser nemlig, at 91 procent af disse studerende mellem 18 og 29 år er nødt til at supplere deres SU på den ene eller den anden måde- Men det kan være svært at få plads til både studie og job.

Studie er 40 timer

- Det store flertal kan ikke klare sig på SU. De er nødt til at supplere med job eller lån for at komme igennem, fortæller Ann Lehman Erichsen, der er privat- og forbrugerøkonom i Nordea.

Ikke alle fuldtidsstudier har et timetal, som reelt kræver al de studerendes tid, men på nogle uddannelser kan det være svært at finde tid til et ekstrajob.

- På CBS tilrettelægger vi undervisningen til at kræve cirka 40 timer om ugen, så der er altså tale om et fuldtidsstudie, fortæller chef for Dekansekretariatet på Copenhagen Business School (CBS) Wilbert Van Der Meert til Ritzau.

10 timers job er OK

Han er dog ikke afvisende overfor, at de unge kan supplere SU'en med studiejob, når bare det ikke tager overhånd.

- Omkring 10 timer om ugen skader ikke studiet, men vi kan godt mærke på en studerende, hvis arbejdet tager opmærksomheden fra studiet, fortæller han.

Studerende, som bruger for meget tid på deres studiejob, kan dale i karakterer, har mere fravær og kan i nogle tilfælde risikere ikke at færdiggøre deres uddannelse.

Vent med arbejde

Nordeas undersøgelse viser, at 64 procent af de fuldtidsstuderende har ekstrajob ved siden af studierne eller sommerferiejob, når de er væk fra studierne for at få økonomien til at hænge sammen.

- CBS anbefaler, at man lærer sit studie at kende, før man tager ekstra arbejde. Ved at vente et halvt eller helt år, forstår man fuldt ud, hvad studiet kræver, inden man tager mere på sig, siger Wilbert Van Der Meert.

Han mener, at SU'en ikke rækker for mange studerende, fordi boligudgifterne i de større studiebyer i Danmark alt for ofte sluger langt mere af den månedlige indtægt, end det er meningen.

/ritzau/

Facebook
Twitter