Lugten af øl. Lugten af folk, der har drukket. En stor angst for røde biler. For åbne bildøre. En angst for mænd.
En dag i 1991 ændrede hele den nu 35-årige Cecilie Skovbjergs liv for altid.
Det var den dag, hvor den pædofilidømte Tim Henrik Bruun Hansen trak den dengang syv-årige pige ind i sin røde bil, låste bilens døre, kørte væk og udsatte hende for seksuelt overgreb.
Selvom det er 28 år siden nu, kan bestemte lugte og ting sætte Cecilie Skovbjerg tilbage til den dag i marts. Hun husker, at Tim Henrik Bruun Hansen havde hvide malerbukser på med brune pletter.
- Lugten af maling kan jeg stadig ikke snuppe. Det giver mig flashbacks med det samme. Jeg arbejder ihærdigt på ikke at være bange for mænd, men det er jeg, fortæller hun.
- Folk, der lugter af gammel cigaretrøg, kan jeg heller ikke klare, for det kan jeg huske fra bilen. Den lugt, der var der. Når du har et traume, er det også de ting, der sætter sig i én.
Andet offer ud af tre
Cecilie Skovbjerg var Tim Henrik Bruun Hansens andet offer. Han er i alt dømt for tre overgreb. Første gang var tilbage i 1988, hvor han er dømt for at bortføre en mindreårig pige og forsøg på voldtægt. Der sad han to år i fængsel.
Anden gang, han blev dømt, var for det, han udsatte Cecilie Skovbjerg i marts 1991. Der fik han tre år og seks måneders fængsel. Dømt for seksuelt overgreb og kidnapning.
Få måneder efter Tim Henrik Bruun Hansen blev prøveløsladt, stoppede han en 10-årig pige og tvang hende ind i sin bil. Han forsøgte at voldtage hende, men det mislykkedes, og så lænkede han hende fast med jernkæder til et træ. Der sad hun fanget i 17 timer, før hun slap fri.
Efter den episode blev han i 1996 idømt den tidsubestemte forvaringsdom. Retten vurderede, at han var for farlig til at være på fri fod.
For nylig fik den pædofilidømte Tim Henrik Bruun Hansen Menneskerettighedsdomstolens ord for, at Danmark krænkede hans sag om prøveløsladelse i 2015.
Højesteret i Danmark har vurderet, at han skulle lade sig medicinsk kastrere, hvis han ville prøveløslades.
Men det nægtede han på grund af sit helbred, fremgår det af dommen fra Strasbourg. Tim Henrik Bruun Hansen krævede derfor en ekstern lægelig vurdering af sit helbred. Det nægtede Højesteret, hvilket altså var i strid med menneskerettighederne, lyder det i afgørelsen fra Menneskerettighedsdomstolen.
'Hvordan kan man tale om hans rettigheder?'
Da nyheden om afgørelsen for få dage siden kom frem, var det første gang, Cecilie Skovbjerg har set Tim Henrik Bruun Hansen siden overgrebet for 28 år siden, da et billede af ham poppede op med nyheden.
Billedet blev offentliggjort af politiet i forbindelse med, at Tim Henrik Bruun Hansen stak af under en ledsaget udgang i marts 2017 ved et besøg i Herlev Bycenter. Han blev dog hurtigt pågrebet.
- Bare da jeg så billedet af ham igen, vælter det bare ind over hovedet på mig, siger hun.
For hende er det uforståeligt, at en mand som ham kan have rettigheder til noget som helst.
- Det har præget mig så meget i hele mit liv, at jeg ikke kan forstå, hvordan man kan tale om hans rettigheder. Han gjorde det ikke én, men tre gange. Han blev idømt en forvaringsdom, og det var der en rigtig god grund til.
'Menneskerettighederne er for alle'
Det er advokat Tobias Stadarfeld Jensen hos advokaterne Bonnez og Ziebe, der har ført Tim Henrik Bruun Hansens sag i Strasbourg, og han understreger, at sagen handler om, at menneskerettighederne gælder for alle.
- Man skal bare huske på, at menneskerettighederne gælder for selv dem, vi mindst bryder os om. Det er navnlig dem, rettighederne går ind og bliver relevante for, siger han og uddyber:
- Alle andres rettigheder bliver som en selvfølgelighed fulgt, hvorimod det er sværere for dem, ingen bryder sig om.
På nuværende tidspunkt har Tim Henrik Bruun Hansen siddet fængslet i omkring 25 år.
Advokat Tobias Stadarfeld Jensen har ikke haft noget med hans tre tidligere straffesager at gøre - om bortførelse og forsøg på voldtægt af de tre piger. Han har udelukkende repræsenteret Tim Henrik Bruun Hansen ved Menneskerettighedsdomstolen.
Men at få adgang til en ekstern undersøgelse af Tim Henrik Bruun Hansens helbred er et skridt på vejen til, at han kan komme videre i afsoningen af sin dom, fortæller Tobias Stadarfeld Jensen:
- Menneskerettighedsdomstolen siger ikke, at han skal løslades i morgen, men det handler om retten til en uvildig helbredsundersøgelse, som i princippet kan komme frem til det samme, siger han og understreger, at muligheden for at søge om løsladelse også gælder for Tim Henrik Bruun Hansen:
- Der er ikke noget sted i Danmark, hvor man låser folk inde og smider nøglen.
'Jeg lukkede helt ned'
Tim Henrik Bruun Hansens tre ofre var alle iført ridetøj, hvilket Cecilie Skovbjerg også var. Overgrebet skete i Hareskovby, hvor hun er vokset op, da den dengang syv et halvt år gamle pige var på vej hjem fra købmanden.
- Jeg har haft voldsomme problemer med røde biler lige siden. Jeg er ved at vænne mig til det, men det har taget mange år.
De første mange år efter overgrebet lukkede Cecilie Skovbjerg helt ned, fortæller hun.
- Det sidste, han sagde til mig, var: 'Hvis du siger noget til nogen, slår jeg dig ihjel'. Jeg turde ikke sige noget til at starte med.
- Politiet var der, så jeg fik sagt noget, men jeg lukkede helt ned lige bagefter.
Den strategi holdt Cecilie Skovbjerg i mange år. Men årene efter var præget af mobning, for alle i byen vidste, hvad der var sket. Selvom de som børn ikke helt vidste, hvad den dengang syv-årige pige var blevet udsat for.
Men da Cecilie Skovbjerg træder ind i teenageårene og kommer i puberteten, begynder det langsomt 'at sige goddag igen', som hun kalder det. I små momenter husker hun øjeblikke fra episoden i marts i 1991.
- Da jeg så er 25, vælter læsset fuldstændigt for mig.
Inden Cecilie Skovbjerg bliver 25 år, tager hun en uddannelse som folkeskolelærer, og hun når lige at starte i job som lærer, inden det kort efter går helt galt.
I løbet af teenageårene har hun udviklet stadierne til en spiseforstyrrelse. Da hun bliver 25 år, udvikler det sig i en så ekstrem grad, at det kræver en indlæggelse.
- Der bliver jeg en del af psykiatrien, og jeg kan slet ikke holde noget sammen længere.
'Ikke bare et øjebliksbillede at skade et barn'
I dag er Cecilie Skovbjerg 35 år gammel, og hun har ikke arbejdet siden. Hun fik 30.000 kroner i erstatning efter bortførelsen og overgrebet.
Cecilie Skovbjerg er førtidspensionist og bor på et døgnbemandet bosted. Hun lider af posstraumatisk stress, har borderline og kæmper stadig med sin spiseforstyrrelse og har været indlagt over 100 gange de sidste 10 år.
Gennem årene har hun også gjort skade på sig selv, men det har hun ikke gjort det seneste halvandet år.
- Det er ikke bare et øjebliksbillede, at det gør ondt på børn at blive udsat for et overgreb.
Cecilie Skovbjerg har det bedre i dag, selvom 'det ikke er nemt at være til', fortæller hun.
- Jeg har gået i terapi, og det har også hjulpet mig meget på mange områder, men stadig skal man huske, at når man begår et overgreb på et barn, kan man smadre barnets liv for evigt.
Hun arbejder stadig på at vænne sig til at være i nærheden af mænd.
- Jeg har en fast mandlig kontaktperson, som jeg egentlig er rigtig tryg ved, men jeg kan også blive bange for ham, fortæller hun.
- Jeg kan ikke skelne. Jeg ser ikke den mand, jeg står overfor.
For Cecilie Skovbjerg er det vigtigt at bryde de tabuer, hun føler, der er om seksuelle overgreb.
- Al den skam, skyld og flovhed. Det er ikke okay, at det er mig, der skal gå med det. Det burde da være ham.