Cellekammerat til drabstiltalt i Louise Borglit-sag: Han snakkede igen og igen om drab i park eller skov

En række vidner har torsdag afgivet forklaring i Retten i Glostrup. Den tiltalte nægter sig skyldig.

Seks år efter drabet i Elverparken blev en nu 29-årig sigtet. Han afsonede i forvejen en dom i en voldsom sag om drabsforsøg. (Foto: © søren bidstrup, Scanpix Denmark)

Den 29-årige mand, der er tiltalt for at have dræbt højgravide Louise Borglit i Herlev i 2016, fortalte i 2018 til sin cellekammerat i Vestre Fængsel, at han havde dræbt en kvinde i en park eller en skov.

Det forklarer den tidligere medindsatte fra fængslet torsdag ved Retten i Glostrup.

- Han nævnte noget om en anden sag, han er dømt for på Lolland. Jeg bed ikke så meget mærke i det, for han sprang meget. Men han fortalte, at han havde stukket en ned i en skov eller en park. Hun døde af det.

Louise Borglit blev dræbt med en kniv den 4. november 2016 i Elverparken, da hun var ude at gå en tur på dagen, hvor hun gik på barsel.

Vidnet mindes i retten, at den tiltalte kan have forklaret, at ofret var gravid.

- Ja, det tror jeg. Men jeg er usikker på det.

- Han talte så meget om det. Det skete rigtig mange gange. Så mange gange, at jeg blev træt af at høre om det.

Den 29-årige mand nægter sig skyldig.

Kone fik ham til at gå til politiet

Ifølge vidnet forklarede den tiltalte, at drabet skete, inden han flyttede til Lolland, hvilket skete omkring årsskiftet 2016-2017.

Vidnet kontaktede først politiet med sin viden i maj 2022. Det skete, efter Københavns Vestegns Politi havde sigtet den nu tiltalte mand, og sagen eksploderede i medierne.

- På det tidspunkt (hvor den nu tiltalte fortalte om et drab, red.) sidder jeg i fængsel, og jeg kan ikke lide politiet, men min kone fik mig til det, siger vidnet.

'Åh-ha. Han elskede knive'

I perioden, hvor de to sad i Vestre Fængsel sammen, var den 29-årige varetægtsfængslet i en sag om drabsforsøg på Lolland.

Ofret i den sag er mandens daværende kæreste. Hun har torsdag også vidnet i sagen.

Hun beskrev, hvordan forholdet var gennemsyret af trusler og tæsk. Noget, der kulminerede, da den tiltalte bandt et reb rundtom hendes hals og strammede til.

- Man fik tæsk. Det var hver dag. Han var ren ondskab.

Og så havde han en ting med knive.

- Åh-ha. Han elskede knive. Der var knive på knagerækken. Der var knive ved sengen, der var knive ved sofaerne. Han lå også og sov med dem.

- Han ville også gerne lære mig, hvordan man skulle stikke med en kniv. Det var noget, han gerne ville demonstrere. Man skulle først stikke i maven alle de gange, man kan. Bagefter kan du stikke videre omkring hjertet.

Vicepolitiinspektør Peter Malmose fra Københavns Vestegns Politi holdt et pressemøde den 6. maj sidste år i forbindelse med, at den nu tiltalte var blevet sigtet for drabet. (Foto: © NILS MEILVANG, Ritzau Scanpix)

Ekskæresten var tydeligt berørt af at vidne. Efter hendes ønske opholdt den tiltalte sig i et andet lokale, mens hun afgav forklaring. Hun snøftede, talte lavmælt og rystede flere gange på hænderne.

I retten bekræftede vidnet, at hun i en tidligere afhøring til politiet har sagt, at den nu tiltalte mand havde sagt til hende, at han havde slået en kvinde ihjel, og at der var involveret en hund.

Da Louise Borglit blev dræbt i november 2016, var hun ude at gå tur med sin søsters golden retriever.

Hvorfor kendte han til skaderne?

En af de politiefterforskerne i sagen afgav torsdag også forklaring. Vidnet var indkaldt af den tiltaltes forsvarsadvokat, Christina Schønsted.

Det skete, fordi den tiltalte har forklaret, at han kendte til nogle meget specifikke skader på Louise Borglits næse, fordi en efterforsker under en afhøring havde fremvist ham billeder fra obduktionen.

Det er ellers oplysninger, som ikke har været fremme i offentligheden.

- Jeg ville gerne kunne sige koldt og kynisk, at det har jeg ikke gjort, men der er gået fem et halvt år, så jeg tør ikke sige, at det er udelukket, forklarede han.

Også den tiltaltes tidligere forsvarer afgav forklaring til samme emne. Han kan hverken sige ja eller nej til, at han har vist sin tidligere klient billeder fra obduktionsrapporten.

- Hvis det var en del af sagens akter på det tidspunkt, var det muligt, at han så dem. Men jeg kan ikke huske, at jeg har sagt: "Nu skal vi se de her akter".

- Men det er ikke usædvanligt, at man kigger i den slags bilag, forklarede den tidligere forsvarer.

Der forventes dom i sagen senere på måneden.