Chatkonsulent bliver løsladt

Rudy Frederiksen bliver løsladt i morgen, når de sidste afhøringer er færdige. Herning Politi forsøgte ellers at få forlænget den tidligere chatkonsulent Rudy Frederiksens varetægtsfængsling.

Rudy Frederiksen (© DR)

Den tidligere chatkonsulent Rudy Frederiksen løslades i morgen.

Herning Politi forsøgte i dag at få varetægtsfængslingen forlænget. Men det var der ikke grundlag for.

Undersøgelserne afsluttede

Begrundelsen for den fortsatte fængsling var, at politiets undersøgelser omkring bankkonti og indholdet af de sikrede computere ikke var færdige.

Undersøgelserne af computerne er nu afsluttet og via indhentede kendelser har politiet fået adgang til de email-konti, der blev omtalt ved retsmødet den 21. september. Politiet har også haft lejlighed til at undersøge og afhøre de personer, der har indbetalt penge.

Politiet mener nu, at betingelserne for fortsat varetægtsfængsling derfor ikke længere er tilstede, og Rudy Frederiksen vil derfor ikke blive fremstillet i retten med anmodning om yderligere fængsling.

Løsladelse vil ske, når de sidste afhøringer af Rudy Frederiksen i morgen er færdige.

Mangler henvendelser

Da der ikke er kommet nye henvendelser, som politiet kan bearbejde, gør vicekriminalinspektør Ole Henriksen status på denne måde:

- Sagen er i hvert fald ikke blevet større, siger han til DR Midt og Vest

Rudy Frederiksen var blandt andet sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 235, der handler om distribution af pornografi med unge under 18 år.

Facebook
Twitter