Chef søges: Hvem kan lede landets mest omdiskuterede ø?

Kriminalforsorgen søger en, der kan tage nogle politiske tæsk, vurderer rekrutteringsekspert.

Den nye leder skal både gøre Lindholm klar til indflytning og sikre driften, når de udviste kriminelle flytter ind på udrejsecentret. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Jens nøRgaard Larsen)

Går du og leder efter udfordringer i dit arbejdsliv? Endda rigtig store udfordringer?

Så er du måske den rette kandidat til en stilling, som Kriminalforsorgen for tiden prøver at få besat. De er nemlig på jagt efter en chef til det kommende udrejsecenter på øen Lindholm.

Og sådan en chef skal kunne en hel masse, fremgår det af jobannoncen, hvor forsorgen både efterspørger "ledererfaring, solide driftsmæssige kvalifikationer og særdeles gode evner for samarbejde og kommunikation."

DR har spurgt en rekrutteringsekspert, hvem Kriminalforsorgen mon egentlig leder efter.

Brik i et spil

Morten Ballisager er ejer og direktør i rekrutteringsvirksomheden 'Konsulenthuset ballisager'.

Han bider især mærke i en særlig formulering i jobopslaget.

Her skriver Kriminalforsorgen nemlig, at den kommende chef skal "kunne lede opad og nedad." Og der ligger en hel masse forventninger i den linje.

- Når de skriver "opad", vil det sige, at du skal kunne begå dig i noget, der er politisk sprængfarligt. Hvis man kender lidt til konteksten, så ved man godt, at det her vil være et krævende job, fordi der er så mange holdninger til den her ø.

Man skal altså være klar til at stå i den politiske krydsild, vurderer Morten Ballisager.

- Nogle vil have, at det lykkes, nogle vil have, at det ikke gør. Man bliver sat op på en scene, hvor man vil blive skudt på, ligegyldigt hvad man gør. Man må ikke lade sig slå ud af, at man bliver en brik i et politisk spil – for det bliver man her, siger han.

Robust i et hårdt miljø

Som i mange andre jobopslag nævner Kriminalforsorgen, at chefen for Lindholm skal være "robust". Ifølge Morten Ballisager er det arbejdsgiversprog for, at man skal kunne holde til hårde arbejdsvilkår.

- De skriver i virkeligheden, at man kommer til at stå i et hårdt miljø. Lindholm bliver jo en form for fængsel. Så ud over at du skal håndtere et fængsel med fanger og personale, så kommer der et politisk pres udefra, som man ikke ser i andre sammenhænge.

Den kommende chefs allervigtigste rolle bliver dog en anden, spår Morten Ballisager, når han nærlæser jobopslaget.

- Når jeg læser det med mine briller, er den vigtigste del den, der handler om pressehåndtering. Det er der, man må forvente, at man kan vinde eller tabe den her på gulvet, siger han.

Chefen for Udrejsecenter Lindholm skal både være med til at opstarte centret, ansætte 50 medarbejdere og være daglig driftsleder på centret, når det åbner i 2021. Ansøgningsfristen er den 1. april.

Der er allerede stor folkelig modstand mod Lindholm. Her er det beboere i Kalvehave, der protesterer mod flygtninge-øen Lindholm. (Foto: LISELOTTE SABROE © Scanpix)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk