Chefanklager om drab på Bornholm: 'Personlig relation mellem de sigtede og den dræbte gik fuldstændig galt'

Det er vores opfattelse, at det ikke er racistisk betonet, siger Bornholm Politis chefanklager.

En 28-årig dansk-tanzaniansk mand blev tirsdag morgen fundet dræbt ved et shelter i Nordskoven på Bornholm. To etniske danske brødre er blevet anholdt og er sigtet for drab. (Foto: © Presse-fotos.dk, Scanpix)

En personlig relation mellem de to sigtede mænd og den dræbte gik fuldstændig galt.

Det siger chefanklager Bente Petersen Lund fra Bornholms Politi om et meget omtalt drab, der har sat spekulationer om et racistisk motiv i gang.

Den afdøde er en 28-årig dansk-tanzaniansk mand, der tirsdag morgen blev fundet dræbt ved et shelter i Nordskoven på Bornholm.

- Vi har en klar formodning om motivet. Det er vores opfattelse, at det ikke er racistisk betonet. Det er en personlig relation imellem de to sigtede og den dræbte, der er gået galt, og som er begrundelsen for selve drabet, siger Bente Petersen Lund.

I sigtelsen står der, at de to sigtede, der er brødre og etnisk danske, har sparket ofret, stukket ham med en kniv og slået ham med en rafte og en flaske. De to har ifølge sigtelsen også trykket et knæ mod mandens hals.

På sociale medier har det blandt andet fået organisationen Black Lives Matter Denmark til at spekulere i, at drabet kunne være drevet af racisme, da det var på samme måde, at den sorte George Floyd mistede livet i amerikansk politis varetægt for godt en måned siden.

Bevidste om sigtedes politiske orientering

Ifølge Ekstra Bladet optrådte en af de to sigtede brødre med en synlig nazistisk tatovering ved et af Stram Kurs-lederen Rasmus Paludans politiske møder på Bornholm.

Desuden har den ene sigtedes Facebook-profil et billede med sloganet 'White Lives Matter', der er blevet brugt af den yderste højrefløj.

Bente Petersen Lund, på sociale medier kan man se, at en af de sigtede har højreekstremistisk orientering. Er I bevidste om det?

- Det er vi meget bevidste om, siger hun.

Chefanklageren understreger også, at politiet i efterforskningen har været opmærksomme på, at den afdøde fik et knæ mod halsen.

De sigtede har begge erkendt at have udøvet vold mod den afdøde, men de nægter sig skyldige i drab.

TV 2 Bornholm talte torsdag med den afdøde mands ven igennem 12 år, Tobias Brandt Krähmer. Han kunne ikke forstå, at der skulle være et racistisk motiv til drabet.

- Hvis man ser på relationen mellem den afdøde og de varetægtsfængslede, så har de også haft kendskab til hinanden, så det er overhovedet ikke noget, som vi spekulerer over, sagde Tobias Krähmer til det lokale medie.