Chikane-opkald: Fire læger har lavet 255 opkald til akuttelefon

Enkelte læger har ifølge Region Hovedstaden ringet til 1813 med chikane-opkald siden 1. januar.

En enkelt læge har ringet 115 gange til akuttelefonen inden for én time. (Foto: © DR, DR Nyheder (arkivfoto))

Siden 1. januar har fire læger ringet til 1813-akuttelefonen mere end 255 gange.

Det oplyser Region Hovedstaden efter at have gennemgået, hvem der ringer til 1813.

Region Hovedstaden har tidligere skudt en del af skylden for de lange ventetider på journalister og læger, som man mente lavede "useriøse opkald".

Skal ikke chikanere

- Vi skyder ikke skylden for indkøringsvanskeligheder på chikaneopkald.

- Men vi anmoder kraftigt om, at man afholder sig fra at chikanere, forstyrre eller på anden vis belaste personalet og i værste fald ventetiderne på 1813, siger regionsdirektør Hjalte Aaberg, der nu inviterer Lægeforeningens formand Mads Koch Hansen til at gennemse materialet.

- Som ansvarlig myndighed for akutberedskabet tager vi kontakt til flere af de pågældende læger for at få dem til at afholde sig fra lignende opkald fremover. Jeg går ud fra at Lægeforeningen vil opfordre til det samme, siger Hjalte Aaberg.

115 opkald på en time

En enkelt læge har ringet 115 gange inden for én time. Han er kommet igennem flere gange, og lægen har blandt andet sagt følgende til sygeplejersken hos 1813:

- Der er ikke andet, jeg vil bare klage over der her, fordi det er simpelthen urimeligt, oplyser Region Hovedstaden. Andre gange smider lægen blot røret på.

Opfordrer til taletidskort

Derudover har 13 forskellige numre ringet 711 gange til 1813, noget som regionen mener indikerer chikane-opkald. Det oplyser Region Hovedstaden til DR Nyheder.

På en lukket Facebook-gruppe, opfordrer enkelte læger hinanden til at bruge taletidskort for at skjule deres identitet.

(© Facebook/screendump)

Tidligere anklage

Region Hovedstaden har tidligere skudt en del af skylden for de lange ventetider på journalister og læger, som man mente lavede "useriøse opkald".

Den udlægning købte lægernes formand, Mads Koch Hansen, dog ikke. Han mente det var en "lidt desperat regionsdirektør", der var på spil.