Christian Grau: Derfor elsker jeg mine biler

Bilentusiasten Christian Grau nyder både sine biler som objekter og som det frirum, de er at være i.

Livsstilsekspert Christian Grau har tre biler; hverdagsbilen, joyridet og dagligbilen. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Christian Grau er journalist, forfatter, foredragsholder, livsstilsekspert og ikke mindst bil-entusiast.

Passionen for de firhjulede dyrker han bl.a. som bilskribent på Euroman, som vært i TV2-programmet 'Vi elsker biler' - og i sin egen garage.

Han har tre biler, bl.a. en Volkswagen UP:

- Det er min hverdagsbil. Det er den, jeg bruger, når jeg kører mine børn i skole, og det er den, jeg kører i til alle årstider. Det er sådan en bil, man kan spænde børnenes cykler bagpå, uden det stikker i hjertet.

Joyride og pensionisten

Graus bil nummer to er af en helt anden kaliber – det er en Alfa Romeo fra 1973, som han betegner som sit 'Joyride', en bil, som kun kommer ud på gode veje:

- Bare bevidstheden om, at jeg har den, gør mig glad. Den står i en garage, men når jeg kører ud og kigger på den, så kan jeg falde helt hen og bare sidde og kigge på den, fortæller han med et grin.

Og som den tredje har Christian Grau en Jaguar, som tidligere var hans 'dagligbil', men som lige nu står og hygger sig i garagen, mens han overvejer, om den skal sælges.

Kaffe, køreslik og frihed

For Christian Grau er bilen også lig med et frirum, hvor han kan gøre, hvad der passer ham – fx når han jævnligt kører lange ture ud for at holde foredrag:

- Så forbereder jeg mig på den måde, at jeg stopper et sted og køber kaffe, og måske skal jeg også have lidt køreslik. Så finder jeg en god podcast, eller måske hører jeg noget kikset musik fra min ungdom, som mine børn normalt ville flegne over. Og så nyder jeg, at jeg kan sidde dér og gøre, hvad der passer mig – det frirum kan jeg godt lide!

FacebookTwitter