Christiania inviterer 200 nye beboere til Staden

Efter en uges lukning har christianitterne fundet ud af, at de gerne vil have 200 nye beboere.

Efter en uge med brædder foran indgangene, åbnede Christiania igen for offentligheden - med en plan om at bygge nye boliger.

I en uge holdt fristaden Christiania lukket.Beboerne slog brædder op foran indgangene og skrev til både turister og håbefulde hashkøbere, at de måtte vende tilbage ugen efter.Bag de lukkede døre skulle christianitterne endevende fristadens fremtidige eksistens. Og det krævede arbejdsro.

I den uge fandt christianitterne ud af, at de gerne vil have 200 nye beboere ind på Staden.- Nu er vi i gang med at lave en udviklingsplan for området, som vi så skal snakke om og få godkendt af kommunen, fortæller Allan Lausten, der er talsmand for christianitterne.Han gætter på, at byggeprojektet for alvor kan gå i gang om et års tid.Særlige boliger til ældreIdeen til nye boliger opstod, fordi christianitterne gerne vil have flere unge ind på Staden, fortæller Allan Lausten.- Og så har vi en del ældre christianitter, der flyttede hertil i 70'erne, som ikke er så unge længere. Og dem vil vi gerne tage hånd om og give mulighed for at blive boende, siger Allan Lausten.Derfor er udgangspunktet, at flere af de nye boliger skal rettes mod de ældre og folk med særlige behov, fortæller han.Og det betyder, at de unge primært skal flytte ind i de eksisterende boliger.Svært at få en boligMen selv om Christiania efter en uge med lukkede porte åbner for, at endnu flere kan flytte ind på Staden, er det stadig ikke nemt at få en bolig der, siger Allan Lausten.- Chancerne er stadig ikke så store, for vi får rigtigt mange ansøgninger. Men man kan jo søge en bolig, som man altid har gjort. Og så vælger vi ud fra mange forskellige kriterier - primært ud fra at have et godt naboskab, siger Allan Lausten.

Facebook
Twitter