Christiania set indefra: Gå på opdagelse med fem christianitter

Nico, Ronja, Amanda, Carlo og Mathilde viser dig deres version af fristaden midt i København.

I løbet af november har en gruppe christianitter inviteret DR3's seere til et unikt indblik i livet på Christiania i 'Christiania uden filter'.

Alle optagelser er lavet af christianitterne selv i november, altså godt to måneder efter en voldsom skudepisode og den efterfølgende nedrivning af hashboderne i Pusher Street.

- Det her er et alternativ til overskrifterne om hash, kriminalitet og vold. Som christianit er det ikke det, der fylder i min hverdag, siger 25-årige Mathilde, der bor i det centrale Christiania, tæt på Pusher Street.

Christiania er meget mere end det, understreger hun.

Herunder får du en kort introduktion til de fem christianitter, der viser dig rundt.

Carlo

Carlo er 27 år og er født på Christiania, hvor han er glarmester. Han har derudover diverse småjobs på fristaden og er også en del af den gruppe, der viser besøgende rundt.

Nico

Nico er 51 år og har boet på Christiania "siden engang i 80'erne". Han arbejder som dj og producerer musik til blandt andet teaterstykker. Han har ingen børn selv, men en masse plejebørn, som han føler en far-rolle for.

Ronja

Ronja er 29 år og vokset op på Christiania. Hun er mor til en pige, og måske er den højgravide christianit i skrivende stund blevet mor til to - det skulle i hvert fald ske i november. Hun arbejder fuld tid som frisør og har den eneste frisørsalon på fristaden.

Amanda

Amanda er 24 år, studerer på HF, er på barsel og lever efter eget udsagn et småborgerligt liv på den ellers så frisindede fristad.

Mathilde

Mathilde er 25 år og studerer på København Universitet. Sammen med sin kæreste har hun har en søn, Jason, og de bor på tredje sal i Fredens Ark i det centrale Christiania.

Du kan se fjerde og sidste afsnit af 'Christiania uden filter' på DR3 klokken 21.30 i aften. Og du kan se de tre første afsnit på dr.dk/tv.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk