Christiania-talsmand: Vi tror ikke, at rydningen stopper hashhandlen

Christianitterne vil holde endnu et beboermøde i aften og diskutere, om der kan gøres mere for at stoppe volden i Pusher Street.

- Det skal tages som et udtryk for den stemning, som der var på fællesmødet i går, for alle er berørte af det her, siger Christianias talsmand, Risenga Manghezi, om christianitternes rydning af Pusher Street. (© DR Nyheder)

Hashboderne på Pusher Street forsvinder lige nu én efter én. Denne gang er det dog christianitterne selv og ikke politiet, der rydder den omtalte gade.

Det er dog ikke fordi, christianitterne bilder sig ind, at de nu har løst samtlige problemer, siger talsmand for Christiania Risenga Manghezi.

- Vi er heller ikke naive. Vi tror ikke, at vi ved den her handling kan sikre, at der aldrig bliver handlet hash på Christiania, at der ikke skyder boder op, eller at der er andre måder, hvorpå der bliver handlet hash, forklarer han.

- Det allervigtigste for os er at prøve på at gøre noget ved kriminaliteten uden selv at ty til vold:

Risenga Manghezi forklarer, at reaktionen fra christianitterne kommer som en direkte reaktion på skyderiet onsdag aften, hvor en civil person og to betjente, hvoraf tilstanden for den ene betjent stadig er kritisk, blev såret, da forsøgte at foretage en anholdelse.

Men rydningen sker også som en generel reaktion på den stigende vold og forråelse omkring hashhandlen i Pusher Street.

Beboerne på Christiania holdt i går aftes et beboermøde, hvor det blev besluttet at rydde Pusher Street, og beboerne vil holde endnu et møde i aften. Her skal de diskutere, hvad de ellers kan gøre for at stoppe volden i Pusher Street – mere kan Risenga Manghezi ikke sige om mødet.

- Det er sådan med Christiania – heldigvis og desværre – at det ikke er til at forudsige, hvad der kommer ud af sådan et møde. Vi skal tage en beslutning i konsensus, siger han.

Se interviewet med Risenga Manghezi:

Den formodede gerningsmand fra skyderiet på Christiania døde i nat på grund af de skud, han blev ramt af under anholdelsen i går morges, hvor det kom til en skudveksling med politiet.