Christianit: Ungdomshuset ikke skyld i balladen

Det er uheldigt, at Ungdomshuset får skylden for, at føre an under urolighederne i går, siger christianit. Det er der ikke belæg for, mener han.

Det er en fejl at sige, at Ungdomshuset løb forrest i nattens uroligheder, siger Christianit. (Foto: Mathias Øgendahl © DR)

Det var mange forskellige, som stod bag nattens uroligheder, efter nedrivningen af et hus på Christiania, lyder det fra flere sider.

Det er en fejl at sige, at Ungdomshuset løb forrest, siger Christianit.

Mangler belæg

- Der er ikke belæg for at anklage Ungdomshuset for at føre an og det er uheldigt, at de får skylden, siger Johannes Brandt, som bor på Christiania. og som har været med til at arrangere en lang række arrangementer til fordel for Christianias bevarelse.

Ungdomshuset har også selv taget afstand fra formodninger om, at de skulle have en ledende rolle i nattens uroligheder.

Følger stilen

- Vi står last og brast med Christiania, men vi kommer ikke til Christiania på en dag som i går med vores egen dagsorden. Vi følger den stil, der bliver lagt, siger Anja fra pressegruppen for det tidligere ungdomshus i en pressemeddelelse.

I følge pressemeddelelsen fra Ungdomshuset, er Christianitterne også selv gode til at "slås".

- Vi kom derud nogle stykker og holdt os i baggrunden til at starte med. Men da der kom gang i den, så bakkede vi selvfølgelig op. Men det er noget pis, at sige, at det var os, der startede og tog føringen. Christianitterne kan sgu godt selv slås, siger en anonym aktivist i pressemeddelelsen.

Blandet gruppe ballademagere

Christianit Johannes Brandt kan ikke pege på hvem, der bærer skylden for nattens ballade.

Han mener, at det er en blanding af mange forskellige.

- Det er alle mulige fra København og omegn, som er trætte af pis fra myndighedernes side. Men det er uheldigt, at det overhovedet skete, siger Johannes Brandt.

Facebook
Twitter