Christianitter: Vi må acceptere politiets krav efter skudepisoden

Christiania har accepteret tre krav fra Københavns Politi efter fællesmøde.

Hulda Mader ses her til højre sammen med Christianias advokat Knud Foldschack på gåtur gennem Pusher Steet. (Foto: © søren bidstrup, Scanpix)

Christianitterne er klar til at blive videoovervåget af politiet, hvis det er det, der skal til.

Sådan lyder svaret på en række krav til Christiania, som Københavns Politi har sendt til Christiania for at hjælpe fristaden, efter den har ryddet Pusher Street.

Efter skyderiet for fjorten dage siden, hvor to betjente blev såret, kan Christiania ikke gøre andet end at acceptere midlertidig overvågning i Pusher Street, fortæller næstformand i Fonden Fristaden Christiania og talsperson for beboerne på Christiania, Hulda Mader.

- Vi gør det, fordi det er et krav fra politiet, og fordi der er sket den her forfærdelige episode, hvor to betjente blev såret, siger hun og understreger, at overvågningen vil være midlertidig.

Udover videoovervågning i gaden, der tidligere husede hashboder, har politiet stillet Christiania tre andre krav i sigte:

Der skal fjernes sten fra adgangsvejene til Christiania, og der sørges for ordentlig belysning på Pusher Street og omkring voldene. Derudover vil politiet forbyde taxaer at holde i Prinsessegade foran indgangen til fristanden.

Allerede mandag diskuterede christianitterne på et møde de fire krav, men blev ikke færdige. Ved et fællesmøde i går blev boerne på Christiania så enige om acceptere tre af kravene.

- Taxaforbuddet mod standsning i Prinsessegade kan vi ikke rigtig tage stilling til, da det er uden for vores område, siger Hulda Mader.