Christianitter vil forsøge at rydde Pusher Street

Christiania vil forsøge at rydde Pusher Street klokken 9, bekræfter talsmand Risenga Manghezi.

Christianitterne går efter at rydde fjerne hashboderne i Pusher Street her klokken 9, lyder det fra Christianias talsmand Risenga Manghezi. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Christiania gør nu klar til at tage endnu et opgør med den organiserede hashhandel i Pusher Street.

Beboerne vil nemlig selv gå ud og rydde den omdiskuterede gade her til formiddag. Det bekræfter Christianias talsmand Risenga Manghezi til P4 København.

Meldingen kom efter Christiania igår aftes opfordrede danskere til ikke at købe deres hash på fristadens omdiskuterede gade. Her sagde Risenga Manghezi blandt andet, at Christiania ikke kunne tage ansvar for hele Danmarks hashhandel.

- Vi kan fjerne boderne, men ikke sørge for, at de bliver væk og ikke kommer tilbage, forklarede han.

- Det har vi brug for hele Danmarks hjælp til. Hvis I støtter Christiania, så lad være med at købe jeres hash her.

Pusher Street og hashhandlen på Christiania er atter kommet i offentlighedens søgelys efter to betjente og en civil person onsdag aften blev skudt i forbindelse med et forsøg på at anholde en 25-årig mand.

Den ene af betjente blev skudt i hovedet og er fortsat i kritisk tilstand.

Gerningsmanden blev anholdt i går, men er fredag omkommet. Han blev alvorligt såret af politiets skud i forbindelse med anholdelsen.

Både politikere og Københavns Politi har efterlyst handling fra Christiania. Politichef Thorkild Fogde udtalte i går morges, at hændelsen måtte være et 'wakeup call' til Christiania.

Facebook
Twitter