Christianitterne: Politiaktion skriger på en legalisering

På trods af den hidtil største politiaktion nogensinde mod pusherne på Christiania, er christianitterne ikke slået ud: Vi vil have legaliseret hash.

Politiet stormede torsdag Christiania, hvor de både foretog anholdelser og beslaglæggelser. (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)

- Det her er jo spild af gode skattepenge.

Så klar er udmeldingen fra christianitternes talsmand Adam Seitzmayer efter en historisk stor politiaktion torsdag morgen.

Her blev omkring 80 personer anholdt, og politiet fandt hundrede kilo hash, et meget stort pengebeløb, nogle køretøjer og flere våben.

Det er den hidtil største aktion, politiet har foretaget mod organiserede kriminelle i Pusherstreet.

- Men det er jo ikke fordi, vi ikke har oplevet en aktion før. For 10 år siden lavede de noget lignende, og jeg tror, at vi alle havde regnet med, at det ville ske igen på et tidspunkt, siger Adam Seitzmayer.

Kunderne er ligeglade med aktion

Han mener, at aktionen "skriger på en legalisering".

- Jaja, vi lukker ned på Christiania i nogle timer. Om der går fire, seks eller otte timer er underordnet. Det er timer, vi taler om. Det er en kamp, man ikke kan vinde, siger han.

- Derfor skriger det på en legalisering. Kunderne er ligeglade med sådan en aktion. Det er ikke Christiania, der styrer salget - det er efterspørgslen, tilføjer Adam Seitzmayer.

Da DR Nyheder besøgte Christiania ved 12-tiden var boderne med hash i Pusherstreet endnu ikke åbnet igen efter aktionen. Klokken 14.45 var hashhandlen ifølge Christianias talsmand ikke oppe at køre endnu.

Klokken 15.00 er der pressemøde med politiet. Følg det live her på dr.dk.

FacebookTwitter