Cityringen bliver dyrere - men tidsplanen fastholdes

Metroselskabet har indgået forlig med entreprenøren på Københavns nye metrostrækning, Cityringen.

Prisen på metrobyggeriet er blevet hævet for anden gang, så det nu i alt er blevet næsten to milliarder kroner dyrere. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Københavns nye, store metrostrækning bliver nu knap fire procent dyrere end den seneste vurdering af metrobyggeriets udgifter.

Til gengæld fastholdes tidsplanen til juli 2019.

Det står klart, efter at Metroselskabet har indgået forlig med entreprenøren, Cityringen, Copenhagen Metro Team.

Forliget indgås blandt andet for at undgå forsinkelser, siger Metroselskabets bestyrelsesformand, Jørn Neergaard Larsen, i en pressemeddelelse.

- Vi har valgt at indgå dette forlig, fordi det er en god løsning for Cityringen og Metroselskabet. Med aftalen får vi taget hånd om en række store risici. Vi fastholder åbningen i juli 2019 til gavn for både kunder og naboer, lyder det.

Pris hævet for anden gang

Aftalen falder på plads efter flere måneders intense forhandlinger mellem Metroselskabet og Cityringen, Copenhagen Metro Team.

Ifølge Metroselskabet havde entreprenøren en række krav om en merbetaling til entreprenøren på 7,5 milliarder kroner.

Med forliget er det nu endt med, at Metroselskabet betaler 850 millioner kroner, hvilket svarer til en stigning på fire procent. Copenhagen Metro Team får i øvrigt ansvaret for at at sikre, at tidsplanen fastholdes.

Der har været en del ballade om metrobyggeriet, der både har taget længere tid og er blevet dyrere end den oprindelige vurdering.

Tilbage i 2014 blev prisen også hævet med omkring fire procent.

I alt er den forventede udgift nu steget fra 22,7 milliarder kroner til 24,6 milliarder kroner udregnet i 2017-priser.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk