Civil politibil med betjente beskudt på Nørrebro

Politiet efterlyser to mænd, der flygtede på scooter.

En civil politibil er blevet ramt af flere skud ved MjølnerparkenNørrebro. I bilen sad to betjent, men ingen blev ramt.

Det oplyser Københavns politi til DR Nyheder.

- Kort før klokken 19 får vi en anmeldelse om, at der er afgivet skud ved området omkring Mjølnerparken. Efterfølgende har vi kunnet fastlægge, at det drejer sig om flere skud, der er afgivet mod en civil patruljebil fra Københavns Politi, hvor der sad to betjente. De er ok, men selvfølgelig rystede over hændelsen, siger vicepolitiinspektør Rasmus Bernt Skovsgaard.

Han oplyser, at en knallert med flere personer kørte væk fra stedet efter skyderiet, siger vicepolitiinspektøren.

Politiet ved på nuværende tidspunkt ikke, om det var politiet og bilen, der var mål for skuddene. Hele aftenen har politiet sammen med Hjemmeværnet været massivt til stede efter den seneste skudepisode. Blandt andet søger hundepatruljer efter våben.

Nørrebro har den seneste tid været plaget af flere skyderier. I går valgte politiet at forlænge visitationszonen på og omkring Nørrebro og Nordvest i København. Politiet har flere gange fundet knive, slag- og skydevåben ved visitationer og ransagninger.

En del af skyderierne er gået ud over uskyldige borgere. Seneste i sidste uge blev en tilfældig kvinde og mand ramt af skud på Nørrebro.

Også 12. august blev to personer ramt af skud ved Den Røde Plads lige ved Mjølnerparken. De to havde intet med den verserende bandekonflikt at gøre.

Ligesom to tilfældige mænd blev ramt af skud på henholdsvis Nørrebro og Tingbjerg den 3. august.

Episoderne i august fik politiet til at advare unge mænd om at gå på gaden i visitationsområderne om aftenen og natten.

- Det er især unge mænd i alderen 17-25 år, der er udsat. Hvis man tilhører den gruppe og færdes i de udsatte områder, vil jeg sige sige: Pas godt på jer selv, sagde chefpolitiinspektør Jørgen Skov på et pressemøde.

Det vides ikke, om den seneste skudepisode er relateret til bandekonflikten, men i denne video kan du se, hvorfor København den seneste tid har været plaget af skud.

Facebook
Twitter