Civile betjente stod i hashkø for at anholde sælgere

Køen af kunder ved en hashbod i Christiania var lang - og blandt dem var også betjente. Seks unge er fængslet.

Civile betjente stillede sig forleden nat i kø til en hashbod på Christiania. Da det blev deres tur, anholdt de sælgerne. (© Colourbox)

Nogle civilklædte betjente stillede sig forleden nat tålmodigt op i køen af ventende kunder til en hashbod i Christiania.

Den usædvanlige optræden førte til anholdelse af seks personer, oplyser politikommissær Steffen Th. Steffensen i Københavns Politi.

- Der var vel 12-15 stykker i køen. Alle blev ekspederet, og da det blev mine kollegers tur, råbte de "politi", fortæller han.

Seks personer blev anholdt

Den utraditionelle aktion skete lidt før klokken to natten til fredag, hvor der var livlig aktivitet i en bod i Pusher Street.

Da betjentene gav sig til kende, spredte mængden sig lynhurtigt.

Men i alt seks personer blev anholdt. De var ifølge politiet på arbejde med bestemte funktioner som henholdsvis vagter, klippere og sælgere.

Fem er i alderen fra 18 til 22 år, mens den sidste er 30 år.

Varetægtsfængsles i 27 dage

Flokken må nu tilbringe den lyse sommertid i skyggen. En dommer i Københavns Byret har besluttet at varetægtsfængsle de seks i 27 dage.

- Vi sigter dem for at have deltaget i den organiserede hashhandel i Christiania, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen.

Aktionen blev udført af betjente fra specialgruppen Task Force Pusher Street og den operative sektion. De beslaglagde også en del joints, hash og penge.

Over 80 anholdt ved aktion sidste år

I marts 2014 gennemførte Københavns Politi den hidtil største samlede aktion mod hashhandel i Christiania.

Ved "Operation Nordlys" blev flere end 80 anholdt, og mere end ni millioner kroner blev beslaglagt.

Angiveligt betød aktionen, at omsætningen faldt med omkring 30 procent. Handlen ruller altså videre, og med jævne mellemrum dukker politiet op.

60 har anket dommen

Tidligere i år blev 83 personer fra Nordlys fundet skyldige af byretten. Samlet blev de idømt fængsel i 220 år.

60 har anket til Østre Landsret. Hovedparten ventes ifølge planen dog først at få dom i sommeren 2016.

Blandt andet på grund af lang ventetid i landsretten er alle på nær én dog blevet løsladt af enten anklagemyndigheden eller af retten.

/ritzau/