Clark Olofsson dømt skyldig

Storgangsteren Clark Olofsson blev tirsdag kendt skyldig i indsmugling af både 50 kg amfetamin og 80 kg hash, også de fem øvrige tiltalte blev i større eller mindre omfang kendt skyldige i sagen.

Den 52-årige svenske storgangster Clark Olofsson blev senttirsdag aften i et nævningeting i Østre Landsret i Frederikssundfundet skyldig i fuldt omfang i forhold til, hvad han var tiltaltfor - nemlig forsøg på indsmugling af knap 50 kg amfetamin samt 80kg hash.

Også de fem øvrige tiltalte blev i større eller mindre omfangfundet skyldige i sagen, der drejer sig om forsøg på indsmugling afde knap 50 kg amfetamin samt flere hunderede kg hash i 1997.

Nævningerne nåede frem til deres kendelse, efter at de havdevoteret siden mandag eftermiddag - og overnattet på hotel nattenmellem mandag og tirsdag. På flere af de 30 spørgsmål, de blevstillet om de tiltaltes skyld, svarede de af "tekniske" årsagernej, men bad om at få stillet nye spørgsmål med "redaktionelle"ændringer.

Både Clark Olofsson og de øvrige tiltalte forholdt sigtilsyneladende upåvirkede, da nævningerne læste svarene på de mangespørgsmål op. Alle de tiltalte har nægtet ethvert kendskab tilindsmugling af amfetamin, men især telefon- og rumaflytningeroverbeviste altså nævningerne om, at de af dem, der var tiltalt iamfetaminforholdene, talte usandt.

En af de fem, der var tiltalt i amfetamin-forholdene - den35-årige Hells Angels-rocker Jim Jensen - fik også et nej franævningerne til skyldsspørgsmålet. Men i et af de to forhold badnævningerne om at få omformuleret spørgsmålet - formentlig fordi deså kunne svare ja.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter