Claus fandt de to efterladte børn i Aarhus: 'Han var meget opmærksom på lillesøsteren og gav hende en sut'

Man lader da ikke to børn stå så tæt på vejbanen, tænkte Claus Vitved, da han i lørdags opdagede de to efterladte børn i Aarhus midtby.

Forældrene til de to børn er stadig ikke fundet. (Foto: Østjyllands Politi © Scanpix)

Claus Vitved og Jens Andersen fra Aarhus var på vej ud for at spise lørdag aften omkring klokken 18.30, da de så to helt små børn en halv til en hel meter fra kantstenen på Park Allé lige ved et busstoppested.

De var egentlig gået forbi børnene, men der var noget, som Claus Vitved ikke kunne få til at stemme. For man lader da ikke to børn stå så tæt på vejbanen, tænkte han.

- Jeg sagde, at vi lige skulle gå tilbage for at se, om der for eksempel var en mor, som stod med ryggen til, eller om der var nogen inde i en butik, siger han halvandet døgn, efter at han var med til at finde de to efterladte børn.

Der var dog ingen i syne, så hvem den efterladte pige og dreng er, og hvem der er deres forældre, er stadig et mysterium, selv om politiet har fået utallige tip fra offentligheden.

Det er politiets formodning, at drengen er omkring 2,5 år, og at pigen er et år gammel.

Desuden mener politiet at vide, at de taler dari, som er et af to hovedsprog i Afghanistan.

Her til formiddag melder Østjyllands Politi, at de i aftes har været på flere adresser i forbindelse med deres efterforskning af sagen.

- En person blev anholdt, og to blev administrativt frihedsberøvet for at sikre deres identitet, lyder det.

- Vi arbejder ud fra en mistanke om, at børnene er kommet til Danmark sammen med nogle personer, som opholder sig eller har opholdt sig illegalt i landet, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Den anholdte er sigtet for at have efterladt de to børn på gaden, oplyser Michael Kjeldgaard. De to andre er mistænkt for at være i Danmark ulovligt, hvorfor de er blevet frihedsberøvet for et muligt brud på udlændingeloven.

Det var på Park Allé i Aarhus, at de efterladte børn blev fundet af to venner, der var på vej ud at spise. (© Map4News)

Børnene havde det godt

Ifølge Claus Vitved havde de to børn det godt lørdag aften, da blev fundet midt på gaden.

Drengen løb rundt om pigens barnevogn, og de var begge velsoignerede med pænt tøj.

- Han var meget opmærksom på lillesøsteren og gav hende en sut. Jeg tænker, at de ikke kunne have stået der så længe, for små børn vil blive utilfredse, hvis de skulle stå i to timer, siger Claus Vitved.

De to venner og en række andre personer forsøgte at finde forældrene, men forgæves.

Herefter kontaktede de politiet, og det er Claus Vitveds bud, at der gik mellem 30 til 40 minutter fra de fandt børnene til, at politiet ankom. Det føltes dog som markant længere tid.

- Jeg må også tilstå, at det fyldte hele aftenen. Jeg kunne ikke lade være med at tænke på det, og det var også det første, jeg tænkte på, da jeg vågnede næste morgen, siger han.

Politiet bliver 'bestormet'

Selv om Østjyllands Politi endnu ikke har fundet forældrene til de to små børn, så har det bestemt ikke skortet med henvendelser fra offentligheden.

Faktisk er politiets telefoner blevet så belastede, at de har opfordret til, at man sender en mail i stedet.

- Tusind tak for alle jeres mange henvendelser angående børnene, der blev fundet på Park Alle i Aarhus. Vi er næsten blevet bestormet med opkald - både med tip og med omsorgsfulde forslag i forhold til børnene, skriver politiet på Facebook, hvor de videre lyder.

- Vi kan simpelthen ikke følge med på telefonerne, og har pt brug for lidt arbejdsro til at forfølge nogle af de spor, vi har at gå efter. Så en opfordring til evt at skrive en mail til os, hvis du har et vigtigt tip. Vi følger op på alle relevante henvendelser. Børnene har det fortsat godt, og der skal nok blive taget kærlig hånd om dem.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter