Claus Hjort advarer: Paludan kan påvirke den sikkerhedspolitiske situation

Stram Kurs kan i valgkampen udnyttes af grupper, der ikke vil Danmark det godt, mener forsvarsministeren.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen siger, at det kan påvirke Danmarks sikkerhed, når den højreradikale Rasmus Paludan stiller op til folketingsvalget. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Når partiet Stram Kurs med den racismedømte Rasmus Paludan i spidsen skal være en del af den valgkamp, som er lige på trapperne, kan det gå hen og påvirke Danmarks sikkerhedspolitiske situation og folketingsvalget.

Sådan lyder advarslen fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i Berlingske.

Frygten er, at Rasmus Paludans holdninger og provokationer vil blive udnyttet af personer eller grupper, som ikke vil Danmark det godt.

- Når jeg ser på Rasmus Paludans opførsel, hans mange provokationer, og de her billeder, hvor han står med koranen og bacon, så er det en oplagt risiko, at nogle kan finde på at bruge det her til at puste til modsætninger i Danmark, siger Claus Hjort Frederiksen til DR Nyheder:

- Men det kan også misbruges til at tegne et helt frygteligt billede af Danmark i udlandet.

Forsvarsministeren sammenligner det med Muhammed-krisen.

- Jeg har ikke løsningen, men jeg vil gerne hejse den advarselsfane, at det her kan udvikle sig til noget ret så ubehageligt.

Frygter fremmed indblanding i valget

Forsvarsministeren er bekymret for, at der vil blive spredt falske nyheder fra "fremmede stater", som vil gå hen og påvirke valget. Der er ifølge efterretningstjenesten ikke nogen planlagte kampagner mod valget i Danmark.

- Men det, man udnytter, er spontant opståede situationer, og der er balladen på Nørrebro en oplagt ting at bruge, siger forsvarsministeren og understreger, at regeringen har arbejdet meget med, at der ikke skulle ske indblanding udefra, som det er set ved valg i både USA og Frankrig.

- Når jeg ser, hvor idiotisk og ekstremt Paludan opfører sig, så vil det kunne blive udnyttet af ondsindede kredse, siger Claus Hjort Frederiksen og tilføjer, at bekymringen er oplagt.

- Her er en galning, som står og river koranen i stykker, med det eneste formål at provokere, og som en, der har til opgave via efterretningstjeneste at finde ud af, hvad der rører sig i andre lande, vil jeg gerne advare imod, at vi bliver indfanget i sådan noget, siger han.

Stifteren af partiet Stram Kurs giver ikke noget for forsvarsministerens advarsel.

- Det er fuldstændig grundløst, siger Rasmus Paludan til DR Nyheder.

Stram Kurs-lederen mener, at Muhammed-krisen handlede om indenrigspolitiske forhold i den arabiske verden.

Rasmus Paludan har anket sin dom for racisme til landsretten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk