Claus ’Moffe' Nielsen efter skærpet dom: 'Jeg har ikke solgt narko'

Den dømte cannabisproducent er lettet over, at han sandsynligvis kan afsone med fodlænke.

Claus 'Moffe' Nielsen fik i dag ved Østre Landsret skærpet dommen for overtrædelse af narkotikalovgivningen.

Den 47-årige murer og cannabisproducent Claus 'Moffe' Nielsen blev mødt af klapsalver, da han i dag kom ud fra Østre Landsret, efter at han var blevet fundet skyldig i overtrædelse af den hårde narkotikaparagraf.

Retten besluttede at idømme ham to års fængsel, hvoraf seks måneder gøres ubetinget. Det er en skærpelse i forhold til, hvad byretten besluttede sidste år.

Desuden skal der konfiskeres 240.000 kroner fra Claus "Moffe" Nielsen. Det var ikke en del af byrettens dom.

Men trods skærpelsen var cannabisproducenten lettet over dommen, og krammede sin kone og datter straks ved indgangspartiet til landsretten.

Dommen betyder nemlig, at Claus 'Moffe' Nielsen kan søge om at afsone de seks måneder med fodlænke i sit hjem.

- Jeg er glad for, at min familie ikke skal undvære mig, siger han.

Den 47-årige murer havde nægtet sig skyldig i at have forbrudt sig mod straffelovens §191, der også kaldes den hårde narkotikaparagraf.

Retten fandt ham dog skyldig, da Claus 'Moffe' Nielsen havde fremstillet og solgt 6,7 liter cannabisolie og 51.600 chokoladeknapper med thc, det aktive stof fra hampplanten.

Den narkodømte cannabisproducent fastholder dog, at han er uskyldig i overtrædelse af den hårde narkotikaparagraf.

- Jeg har ikke solgt narko. Jeg har solgt medicin til syge mennesker, siger han.

Anklager er tilfreds med skærpelse

Senioranklager Kristian Kirk havde i sin procedure krævet en markant forhøjelse af den straf, der blev idømt i byretten. Han påstod nemlig, at Claus "Moffe" Nielsen skulle idømmes mellem to et halvt til tre års ubetinget fængsel.

Men på trods af, at det endte ud med en væsentlig mildere straf er anklageren tilfreds med dommen, så han umiddelbart ikke vil forsøge at få indbragt fra Højesteret.

- Jeg føler, at vi har fået medhold i alt det vigtige herunder spørgsmålet om, at udbytte fra salget skal konfiskeres, siger Kristian Kirk, der mener, at det mest centrale er, at den tiltalte blev fundet skyldig i den hårde narkotikaparagraf.

- Det vigtigste for mig, at vi har slået fast, at når man køber 87 kilo marihuana, og producerer ulovlige lægemidler på en landejendom og sælger det, så er det særlig grov narkokriminalitet.

Claus "Moffe" Nielsen var ikke den eneste, der var på anklagebænken i dag i sagen.

En medhjælper blev idømt otte måneders betinget fængsel for at have fungeret som konsulent ved salget af cannabisprodukter på Facebook og fra hjemmesiden.

I byretten blev medhjælperen idømt seks måneders betinget fængsel, så hans straf er også skærpet.

Flere andre er også dømt i byretten. Deres betingede domme blev ikke anket til landsretten.

Facebook
Twitter