Claus ramt af varevognen i Barcelona: De får ikke lov at skabe frygt

Danske Claus Vallø blev snittet af varevogn i terrorangreb. To danskere er lettere såret.

Politiet er massivt tilstede på ramblaen ved Plaça de Catalunya. En varevogn har dræbt mindst 12 og såret yderligere 80 personer. En af dem, der blev ramt af bilen, er danske Claus Vallø, der blev snittet på anklen af bilen.

For danske Claus Vallø skulle opholdet i Barcelona bruges til at deltage i den store pokerturnering, som spillefirmaet Pokerstars afholder i turistbyen.

Men torsdag eftermiddag ved 17-tiden ændrede virkeligheden sig dratisk for danskeren, da han gik ned af ramblaen nær Plaça de Catalunya i Barcelona. En varevogn kører igennem menneskemængden, og snitter Claus på anklen. Han er midt i et terrorangreb.

- Jeg bliver snittet på anklen, og så vender jeg mig om og kan se, at der ligger fire mennesker, som er blevet ramt af bilen. Jeg fik et lille sår på anklen, men det er det eneste. Jeg ser den fortsætte og hører folk skrige. Men jeg tænkte først og fremmest på at komme væk, fortæller han til DR Nyheder på en telefon fra Barcelona.

Claus Vallø er nu i sikkerhed sammen med sin bror, efter han blev bedt om at blive på stedet af politiet i tre timer. Han ved ikke selv, om han er den ene af de to dansker, der ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice er kommet lettere til skade, men han har været i kontakt med sine pårørende i Danmark, og siger selv, han er okay.

- Folk skriger og løber væk. Jeg begynder at ryste og græde og går ned i knæ. Jeg går tilbage for at se, om jeg kan hjælpe. Der er en, der er blevet ramt i siden, og der ligger 4-5 mennesker. Jeg er så chokeret og rystet, og jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre.

Chokerende oplevelse

Claus Vallø havde været nede for at sikre sig en fodboldtrøje fra fodboldklubben FC Barcelona til sin søn hjemme i Danmark, da angrebet fandt sted. Han er sammen med mange andre pokerspillere i byen for at deltage i turneringen.

Han siger selv, at han aldrig har prøvet noget, hvor han har været så chokeret før, men han var også på Phuket, da en dødbringende tsunami ramte Thailand og øen Phuket. Efter påkørslen i Barcelona var han rystet

- Jeg går tilbage til hotellet og prøver at ringe til min bror, fortæller han.

Det var her på ramblaen i det centrale Barcelona, varevognen kørte ind i menneskemængden og også ramte Claus Vallø.

De to er nu sammen, og Claus Vallø forsøger at se fremad. Det gør han med en besked, han gerne vil af med.

- De vil gerne skabe frygt, og det har jeg besluttet mig for, det får de ikke lov til.

Mindst 12 personer er døde og 80 er sårede. Politiet har anholdt to personer i forbindelse med angrebet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter