CNN har besøgt Danmarks slotte. Er du enig i deres top 9?

Rejseredaktionen hos CNN har været forbi Danmarks 'imponerende samling af slotte'.

Vagtskifte og menneskemængder på Amalienborg slotsplads, der må nøjes med en 4. plads på CNN's liste. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Det kan være, at det amerikanske medie CNN har læst B.S. Ingemann og hans salme Der står et slot i Vesterled. I hvert fald har rejseredaktionen været forbi de danske slotte og rangeret dem fra 1 til 9.

Blandet andet lyder det om Kronborg: "Der er måske noget, der er råddent i Danmark, ifølge Shakespeares "Hamlet", men det forfald har ikke rørt det storslåede slot, der var med i stykket."

DR Nyheder har været i kontakt med journalisten bag artiklen om de danske slotte, Pavlo Fedykovych. Han fortæller, at han kun har besøgt de ni slotte, der er med på listen. Det er vigtigt for ham, at man ikke ser artiklen som en rangordning, men snarere en samling af hvad den danske slotsarv har at byde på.

- Jeg kan virkelig godt lide de danske slottes rige historie og deres eventyrlignende udseende. Der er også mange af dem i Danmark, og næsten allesammen er velbevarede, fortæller Pavlo Fedykovych.

- Jeg forsøgte at inddrage dem, der betragtes som de mest interessante og skiller sig ud fra resten.

CNN's rangorden af de danske slotte:

 1. 1

  Kronborg Slot

 2. 2

  Frederiksborg Slot

 3. 3

  Eremitageslottet

 4. 4

  Amalienborg Slot

 5. 5

  Fredensborg Slot

 6. 6

  Christiansborg Slot

 7. 7

  Rosenborg Slot

 8. 8

  Egeskov Slot

 9. 9

  Hammershus Slot

I CNN's artikel optræder billeder fra turistforeningen Visit Denmark. Pavlo Fedykovych fortæller, at turistforeningen ikke har inviteret ham til Danmark for at skrive historien om slottene. Han har kun været i kontakt med Visit Denmark for at få billeder af slottene.

Men er du enig med CNN i deres rangorden af de danske slotte? Herunder kan du lave din egen rangering af de ni slotte, som CNN har besøgt.