Coop: Ingen grund til uro over kød

Ifølge Coop bliver flere slags hakket kød ikke blandet. Spor af andet kød skyldes, at kødhakkeren ikke er rengjort godt nok.

Spor af andet kød i pakker med hakket kød skyldes ifølge COOP, at kødhakkerne ikke rengøres 100 procent.

Ifølge Coop Danmarks informationsdirektør, Jens Juul Nielsen, er der ikke grund til uro, fordi næsten hver anden pakke hakket kød indeholder spor af andet kød end det, der står på pakken.

- Forskellige slags hakket kød bliver ikke blandet i butikkerne. Vi starter dagen med at hakke oksekød, rengør kødhakkeren og derefter hakker vi svinekød. Hvis kødhakkeren ikke bliver rengjort 100 procent men kun 98 eller 99 procent, vil der være mikroskopiske rester af den forrige type kød i det hakkede kød, siger Jens Juul Nielsen til DR Nyheder.

Op til én procent accepteres

Myndighederne har bestemt, at op til én procent andet kød accepteres i det hakkede kød, og en undersøgelse, som Fødevarestyrelsen har lavet, viser, at op mod hver anden pakke hakket kød har spor af mere end én procent af andet kød.

Og det er især de store supermarkeder, der har problemer. I Dansk Supermarkeds butikker, som tæller Føtex, Bilka og Netto har 48 procent af pakkerne med hakket kød spor af andet kød.

I Coop, der driver Kvickly, Superbrugsen, Irma og Fakta, er tallet 46 procent, mens det er 34 procent i Superbest.

De store problemer med supermarkedernes kød blev påvist af DR's Kontant for nogle måneder siden.

Tale om en teknikalitet

Superbrugsen undersøger sagen i øjeblikket, mens det ikke har været muligt at få en kommentar fra Dansk Supermarked.

Jens Juul Nielsen fra Coop siger, at kødhakkeren naturligvis skal gøres 100 procent ren, men han mener, at der er tale om en teknikalitet, og han opfordrer til at holde fast i proportionerne.

- Tallene er en anledning til at gå procedurer igennem, og vi vil se på den konkrete butik, hvor der skal gøres ekstra godt rent, siger han.

Facebook
Twitter