Corona-frygt på hotel på Tenerife: Hanne og Søren er fanget på deres værelse

Ægteparret Hanne og Søren Christensen er i karantæne med deres to børnebørn.

Det er ikke kun to danskere, der er rejst med Bravo Tours, som lige nu er i karantæne på hotellet H10 Costa Adeje Palace på den spanske feriø Tenerife, efter at en tidligere gæst på hotellet har fået konstateret coronavirus.

Ægteparret Hanne og Søren Christensen fra Fredericia har nemlig selv booket hotellet og er nu på femte time fanget på deres hotelværelse.

De er afsted med deres to børnebørn på 13 og 16 år, som bor på et andet værelse.

Den danske familie havde ellers regnet med, at de stod op til endnu en dejlig dag på ferieøen.

Men det ændrede sig hurtigt, da Søren Christensen opdagede et stykke papir på gulvet inden for døren klokken syv i morges.

- Jeg læser papiret, hvor der står, at vi er karantæneramte, og at vi ikke må forlade vores værelse, indtil de spanske sundhedsmyndigheder har givet en anden meddelelse, siger Søren Christensen over en Skype-forbindelse fra sit hotelværelse.

Svært at forholde sig

Efter beskeden tidligt i morges har familien ikke fået andre meddelelser fra hverken hotellet eller myndighederne.

Derfor måtte de selv finde ud af, at karantænen skyldes, at en italiensk læge - som er smittet med coronavirus - har boet på hotellet indtil for ganske nylig.

- Hvis vi ikke havde haft vores danske streaming-abonnement, så vi kunne følge med på TV 2 News og på dr.dk, så havde vi ikke vidst noget som helst, siger Søren Christensen, der fortæller, at de har været i kontakt med det danske udenrigsministerium.

Desuden har deres ældste barnebarn på 16 år også holdt sig opdateret på den spanske avis El Pais.

- Vores børnebørn er 16 og 13 år, og de bor nogle værelser væk fra os, så vi har ikke set dem, men kun talt i telefon med dem siden i morges, siger Hanne Christensen.

Lige nu er det mest irritationen over det manglende informationsniveau, som fylder. Selve truslen fra coronavirusset, som globalt set har kostet flere end 2.600 menneskeliv, er nemlig svær at forholde sig til, fortæller parret.

- Den generelle holdning er, at der ikke er grund til panik, og vi er på ingen måde panikne, siger Søren Christensen, som bliver suppleret af sin hustru.

- Vi er også sunde og raske, selv om vi er oppe i årene. Vi aner jo heller ikke, om vi har været i nærheden af den person, som er smittet, siger Hanne Christensen.

Familien ankom til Tenerife i lørdags og håber, at de kan rejse hjem som planlagt på fredag.

- Men det ved vi ikke noget som helst om endnu, siger Søren Christensen.