Coronakrisen har været hård for de fleste, men især de unge har haft det svært. De mange fester, fredagsbarer og sociale fællesskaber er blevet sat på pause, og det har sat sine spor i de unge. Faktisk så meget, at der er flere, der har fået problemer med ensomhed under krisen.
Der er dog hjælp at hente, i hvert fald for de unge i Aarhus. Frivillige fra Ungekriseledelsen vil uddele 250 'hjælpepakker' til nogle af dem, som er trængende efter noget nyt at give sig til. Og de afleverer posen på et kosteskaft for at holde afstand til modtageren.
Ungekriseledelsen består af 18 unge, der har fokus på, hvordan det er at være ung under corona, og som giver byens unge gode råd til at håndtere situationen.
Konkret består 'hjælpepakken' af en mulepose med spil, en filmguide, popcorn, slik, kakao, værnemidler og idéer til måder, man kan være sammen med sine venner på under corona.
De unge, som skal modtage pakkerne, er blevet nomineret og udvalgt igennem Ungekriseledelsens egen Instagram, samt gennem samarbejder med trivselsorganisationer i Aarhus Kommune, såsom Husrum, Genlyd og Ventilen Aarhus. Flere frivllige influencers har også hjulpet til.
Selv vil de unge frivillige bare gerne sprede lidt god karma. Det fortæller Cecilie Elmholdt, der er frivillig i Ungekriseledelsen.
- Jeg håber, at der er nogle, der bliver glade for det. Formålet er, at vi gerne vil sprede den her gode corona-karma, og at folk får lyst til at sprede det videre til nogle i deres kreds.
Corona er hårdt, når man bor alene
For Augusta Krarup Sørensen, der er studerende, har coronakrisen været ekstra hård.
- Den er hård, især når man bor alene. Man skal selv opsøge samvær, og det er generelt svært, da folk gerne vil have deres egne små kredse.
Hun håber, at krisen snart er ovre, men hun har ikke sat forventningerne for højt op, da hun nødigt vil blive skuffet.
- Jeg læste et råd fra en psykolog om, at man ikke skal have håb, fordi så bliver man bare skuffet, og det synes jeg egentlig, at hun har ret i. Min grænse er ved at være nået, men der er ikke så meget at gøre.
Derfor faldt hjælpeposen på et tørt sted, da Augusta fik den overrakt. Og det er hun glad for.
- Det er skide godt, og jeg er super glad. Jeg elsker det. Man får følelsen af, at der er nogle, der tænker på en, selvom man ikke ser dem. Så det var dejligt, at de kom, og det var sødt af dem.
De 250 'hjælpepakker' vil blive uddelt til unge i Aarhus i løbet af denne uge.
Du kan se, hvordan overdragelsen af den første hjælpepakke foregik, i videoen herunder:
Artiklen er blevet opdateret med oplysningen om, at flere af pakkerne er blevet uddelt i samarbejde med flere trivselsorganisationer i Aarhus Kommune og frivillige influencers.