Coronarisiko får SAS til at forlænge suspendering af flyvninger til Kina

Analytiker anslår, at SAS taber 140 millioner på de parkerede fly.

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til Hubei-provinsen i Kina, hvor coronavirusset menes at være opstået. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Frygten for coronavirus får SAS til at forlænge sin suspendering af flyvninger til Beijing og Shanghai til den 29. marts.

Det oplyser SAS i en pressemeddelelse.

- Sikkerheden for vores passagerer og ansatte er altid vores førsteprioritet, skriver selskabet.

Oprindeligt meldte SAS ud, at alle flyvninger til Shanghai og Beijing var indstillet indtil den 9. februar, men det blev forlænget frem til 29. februar og i dag så til den 29. marts.

Det skandinaviske flyselskab oplyser, at det vil være muligt at få ombooke sin billet eller få den refunderet.

Flyvninger til Hongkong ikke påvirket

Det vil dog fortsat være muligt at flyve til Hongkong.

- Der vil stadig være forbindelser til Hongkong, men SAS vil fortsætte med at monitere situationen i tæt dialog med myndighederne. Kunder, der rejser til, fra eller via Hongkong, kan frivilligt ændre deres billet eller bede om en refundering, skriver SAS i pressemeddelelsen.

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til Hubei-provinsen i Kina, hvor virusset menes at være opstået.

Hvad angår resten af Kina, anbefaler de danske myndigheder, at man dropper alle såkaldte "ikke-nødvendige" rejser til landet.

- Hvis du har planlagt en rejse til Kina, bør du overveje, om det er nødvendigt at rejse nu. Hvis du allerede opholder dig i Kina, bør du overveje, om det er nødvendigt at blive, skriver ministeriet i sin rejsevejledning.

Kan blive dyrt

Ifølge Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, kan suspenderingen koste SAS mange millioner.

- Det her betyder først og fremmest, at man har to langdistancefly stående på jorden. Og det er dyrt. Det er indtjeningsmaskiner, der er parkeret på landjorden, siger han til Ritzau.

Jacob Pedersen anslår, at SAS taber i omegnen af 140 millioner danske kroner.