Coronavirus: Ti er indlagt - to i kritisk tilstand

Danmark er det land i Europa, hvor vi har set den mest dramatiske stigning i antallet af coronatilfælde.

- Vi er ved foden af epidemien, coronavirus er sået i vores samfund. Det, vi gør nu, er afgørende for de kommende uger og måneder, siger sundhedsminister Magnus Heunicke. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

To er indlagt på intensivafdeling med coronavirus, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke.

- Vi har ti, der i øjeblikket er indlagt. To af dem er indlagt i kritisk tilstand på intensivafdelinger. Tallet er steget på en måde de seneste dage, hvor vi ser den mest dramatiske stigning i antallet af smittede i Europa, lyder det fra sundhedsministeren.

- Vi er ved foden af epidemien, coronavirus er sået i vores samfund. Det, vi gør nu, er afgørende for de kommende uger og måneder, siger sundhedsminister Magnus Heunicke.

514 personer er nu smittet med coronavirus i Danmark.

Så sent som klokken 17.00 var meldingen fra myndighederne, at der var 442.

Smittekæden ikke længere synlig

- Der er ingen tvivl om, at vi er bekymret over den meget hurtige stigning i antallet af smittede i Danmark. Vi kan dog forklare de fleste, fordi de er indrejst fra højrisikoområder, siger Søren Brostrøm, der er direktør i Sundhedsstyrelsen.

- Det begynder at være sådan, at vi ikke kan se smittekæden i Danmark, siger han.

En ny fase

- Vi har bevæget os videre til næste fase af, hvor smittede herhjemme også begynder at smitte hinanden, oplyser statsminister Mette Frederiksen.

Alles adfærd bliver helt afgørende for, at spredningen ikke bliver værre, siger statsministeren.

- Vi skal hellere handle i dag end i morgen, siger hun.

Meldingen kommer på et pressemøde, hvor statsministeren præsenterer en række nye tiltag for at mindske spredningen af coronavirus.

Opdateres