CPR-skandale: Region Syddanmark har gjort det før

Region Syddanmark har ved en fejl lagt CPR-numre på alvorligt syge patienter på nettet. Men det er ikke første gang, regionen laver den fejl.

Region Syddanmark har ved en fejl lagt cpr-numre på alvorligt syge patienter på nettet. Men det er ikke første gang regionen laver den fejl. (Arkiv) (© Region Hovedstaden)

I dag kan DR afsløre, at Region Syddanmark ved en fejl har lagt CPR-numre på en gruppe alvorligt syge patienter på nettet. De personfølsomme oplysninger har tilmed ligget til offentligt skue i næsten et halvt år.

Og som om det ikke var nok, er det sket før.

I sommer lagde regionen i forbindelse med en dagsorden i regionsrådet personfølsomme oplysninger ud på fem personer. Det fik Lene Borregaard, der er vicedirektør i Rådet og direktionssekretariatet i Region Syddanmark til at sige:

- Vi må konstatere, at vi har et hul i nettet. Men det må ikke snyde os. Det er en fejl, der ikke må ske, og som vi må sørge for ikke sker igen, sagde Lene Borregaard dengang til fyens.dk.

Sygehusdirektør beklager

Men den fejl er altså sket igen, og denne gang er det så en sygehusdirektør, der beklager:

- Det er jo dybt beklageligt, at personer, der er med i vores forsøg, er havnet på den åbne del af nettet, siger sygehusdirektør for Sygehus Lillebælt, Niels Nørgård til DR Nyheder.

Ifølge Niels Nørgaard er cpr-numrene ikke længere at finde på Region Syddanmarks hjemmeside, og han lover, at regionen vil gøre alt for, at lignende fejl ikke sker fremover.

- Den her sag har jo vist, at vi har et hul, som vi skal have afdækket, så det ikke sker igen, siger Niels Nørgaard.

Men det sagde Lene Borregaard jo også i sommer. Så det kan klinge lidt hult, når I nu siger det igen.

- Jeg synes, at i de it-regler og retningslinjer vi har i hele vores region, gør vi rigtig meget for, at det foregår meget sikkert. Men det har vist sig, at der kan være huller, og dem skal vi have rettet, siger Niels Nørgaard, der ikke mener, at de to fejl her noget med hinanden at gøre.

- Den fejl du har mindet os om, det er en fejl af en anden type. Den er foregået i en helt anden del af regionens virksomhed, siger Niels Nørgaard.

- Men vi er selvfølgelig rigtig kede af, at vi har bidraget til denne her sag, og vi gør alt for at bidrage til, at det ikke sker igen, siger Nørgaard.