CSC-direktør: Sikkerhedsbrud kan ske igen

Selvom hacker-angrebet på rigspolitiets data er dybt beklageligt, kan it-firmaet CSC ikke garantere, at et lignende angreb mod dem ikke kan ske igen.

Jens Schmidt, nordisk direktør for CSC's offfenlige sektorforretning, kan garantere, at fremtidige hackere ikke kan bruge den samme metode igen. Ifølge ham, er det dog umuligt at garantere, at danskernes data aldrig vil blive stjålet igen. © DR (© DR)

- Man kan sammen med chefen for PET konstatere, at det er et vilkår i den moderne verden, at uanset hvor sikre vi laver systemerne, så har det vist sig, at kriminelle med ond hensigt og tilstrækkelig teknisk viden har kunnet tiltvinge sig adgang til systemer.

Sådan siger Jens Schmidt, nordisk direktør for CSC's offfentlige sektorforretning til DR Nyheder.

Udmeldingen kommer efter det er lykkedes to hackere, at tiltvinge sig adgang til politiets register for kørekort og efterlyste personer, som CSC er ansvarlig for.

Sikkerhedsbrud er beklageligt

Direktøren er dog ikke sen til at indrømme, at selvom den teknologiske udvikling løber stærkt, så burde hacker-angrebet ikke have været muligt.

- Selvom man har den højeste realiserbare sikkerhed i systemerne, har det vist sig, at kriminelle har kunnet tiltvinge sig adgang til systemer, selvom det ikke bør være muligt. Og jeg er helt enig. Det bør ikke være muligt, siger Jens Schmidt.

Han kan derfor ikke garantere, at et sikkerhedsbrud af samme karakter ikke kommer til at ramme danskerne for fremtiden.

- Men vi kan garantere, at den sikkerhed, som systemerne er omfattet af, er den højest realiserbare sikkerhed, som man overhovedet kan finde til den her type systemer, konstaterer Jens Schmidt.

Sikkerhedssystem allerede optimeret

Allerede nu har CSC derfor optimeret sikkerheden omkring systemet, således at det ikke vil være muligt for fremtidige hackere at kopiere de to mænd, der i øjeblikket er varetægtsfængslet for angrebet.

- Den metode de kriminelle har anvendt, er der endeligt lukket af for, så det ikke vil kunne gentage sig. Derudover fortsætter vi vores samarbejde med rigspolitiet i den løbende efterforskning, siger Jens Schmidt.

CSC arbejder derfor også løbende på at vinde kampen mod de dygtige it-hackere, der for fremtiden vil have fingrende i danskerne personlige oplysninger.

- Det er et fortsat teknologisk kapløb med kriminelle med ond hensigt, at sikre at selv de dygtigste kriminelle ikke kan tiltvinge sig adgang. Derfor laver vi løbende tekniske ændringer, siger Jens Schmidt.

Så sikkert som muligt

It-direktøren slutter af med at konstatere, at danskerne personlige oplysninger ikke ser ud til at blive hverken misbrugt eller viderebragt. Danskerne skal derfor ikke bekymre sig unødigt.

- Der er ingen ting der tyder på, at oplysningerne er blevet hverken misbrugt eller viderebragt. De borgere, der har deres data liggende i systemer hos os, er så sikrer, som det overhovedet er muligt at sikre dem med dagens teknologi, konstaterer Jens Schmidt.

FacebookTwitter