Cyber City solgt for en halv milliard

Internetudbyderen CyberCity er blevet solgt til en af verdens største investeringsvirksomheder Advent International for en halv milliard. Med salget er stifteren og finansmanden Klaus Riskær Pedersen på banen igen. Spørgsmålet er, hvor mange penge kreditorerne får ud af det.

- Man skal huske, at det ikke er mig, der indkasserer pengenefor CyberCity. Det gør Fonden af 1. december 1997. Så jeg kan ikkeumiddelbart love penge til kreditorerne, men jeg vil prøve, om jegkan få Fonden med på, at kreditorerne får nogle af pengene. Vi skalhave fundet en løsning for kreditorerne, sagde Klaus RiskærPedersen mandag aften til TV-Avisen.

Samtidig lagde han ikke skjul på, at han også selv forventer atfå noget ud af handlen:

-Jeg synes da, det er naturligt, at man får et et honorar for athave tjent en halv milliard. Hvorfor ikke 4-5 %, sagde Riskær.

Det er en af verdens største investeringsvirksomheder, AdventInternational, der nu køber den danske internetudbyder CyberCity.Det blev oplyst på et pressemøde mandag eftermiddag i København.Købsprisen ligger på cirka en halv milliard kroner.

Den udenlandske køber har hovedkvarter i Boston i USA og eteuropæisk hovedkvarter i London.

CyberCity blev stiftet i 1994. Det er et anpartsselskab, derlever af at udbyde adgang til Internet. Og det er en godforretning. I 1999 havde selskabet en omsætning på 130 mio. kronerog et overskud på omkring 10 mio. kroner.

Klaus Riskær Pedersen er stort set enerådende i selskabet somdirektør, og han aflønnes med en månedsløn på omkring 60.000kroner.

Riskær selv kan i realiteten ikke eje noget, idet han efterkonkurser med sine to selskaber, Accumulator Invest og KrepcoHolding, i begyndelsen af 90erne stod med en gæld på 160 mio.kroner.

Riskær fik i 1998 en dom på to års betinget fængsel forbedrageri samt mandat- og skyldnersvig. I 1999 begyndte ØstreLandsret behandlingen af ankesagen, som var anlagt afanklagemyndigheden.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter